Politerno > Україна і світ > Підготовка до зустрічі в “нормандському форматі” знаходиться на межі зриву через позицію Макрона, – політолог

Підготовка до зустрічі в “нормандському форматі” знаходиться на межі зриву через позицію Макрона, – політолог

  • 2 Липня, 2017
  • 1537 Переглядів
  • 0

Підготовка до зустрічі в “нормандському форматі” знаходиться на межі зриву через позицію Макрона. Який спочатку і виступив ініціатором зустрічі

Як заявив глава МЗС Франції Ле Дріан, умовою спілкування лідерів “нормандського формату” має стати виконання ряду умов: обмін полоненими, відведення військової техніки, повернення Україні підприємств на Донбасі.

Зрозуміло, ці умови ні Україна, ні ЛДНР і Росія виконувати не будуть. І сама “нормандська зустріч” планувалася саме для того, щоб вийти з ситуації, яка є патовою по перерахованим МЗС Франції пунктам.

Варто відзначити, що днями Порошенко висловив ті ж умови для “нормандської зустрічі”, що і Франція.

Так що ж це все означає?

Версія 1.

Макрон почав свою політичну гру, намагаючись продемонструвати Вашингтону якусь самостійність. І набити собі ціну, показавши, що не має наміру бути дуже лояльним. Тим більше, в умовах конфлікту Трампа і Меркель, Франція може стати головним європейським лобістом США в Мінському процесі.

А за це треба б і заплатити. Адже у Трампа – Путіна на носі “Велика угода”. А Франції ще нічого не перепало з цього.

У свою чергу, Порошенко, який хоче “смерті” “Мінська”, тільки вигідна така позиція Макрона. Можна бідкатися в Вашингтон: готовий виконувати вказівки Трампа, але мені заважає Макрон.

Версія 2.

Затягування зустрічі в “нормандському форматі” (позиція Макрона-Порошенко) погоджено з Вашингтоном. І є одним з елементів торгу Трампа з Путіним по “Великий угоді”. Мовляв, якщо в Гамбурзі домовимося остаточно, то Трамп дасть “відмашку” Макрону – Порошенко на розблокування “Мінська”.

Дмитро Корнійчук

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE