Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура відкрила справи про доведення “Приватбанку” до неплатоспроможності – Шлапак

Генпрокуратура відкрила справи про доведення “Приватбанку” до неплатоспроможності – Шлапак

  • 4 Липня, 2017
  • 1544 Переглядів
  • 0

Колишній голова правління банку Олександр Дубілет видав кредити 36 компаніям, у яких було негативне фінансове становище

Націоналізований “Приватбанк” з допомогою аудитора встановив системні порушення з боку колишнього менеджменту банку при видачі позик на 133 млрд грн і направив ці матеріали в Генеральну прокуратуру, заявив голова правління банку Олександр Шлапак, повідомляє ZN.ua

“Генпрокуратура сьогодні вперше відкрила кримінальні справи за ст. 218 і 220 – доведення банку до неплатоспроможності”, – сказав він.

Шлапак уточнив, що мова йде про кредити 36 компаніям на 133 млрд грн, які були видані в жовтні-листопаді 2016 року і за рахунок яких були погашені кредити 193 інших позичальників банку, більше половини яких мали ставку 12-12,5% річних з прив’язкою до курсу долара і реальні застави.

Глава правління додав, що ставка за новими кредитами становила 10,5% річних, тоді як кредитний комітет банку затвердила ставку 34% річних, а банк залучав кошти Нацбанку під 22%, у фізосіб – під 19%, у юросіб – під 14,2%.

“Це вершина фінансової піраміди “Приватбанку”, – зазначив Шлапак.

За його словами, практично всі нові позичальники не вели господарську діяльність, були створені менше року тому і мали негативне фінансове становище.

Голова правління уточнив, що всі 36 кредитів були підписані колишнім головою правління (Олександром Дубілет). Нацбанку надавалися недостовірні дані по непокритому кредитному ризику і несформованим резервам, а позичальники не перевірялися на зв’язаність, їх фінансове становище штучно завищувалося.

Нагадаємо, що Мінфін докапіталізував “Приватбанк” на 23,02% або на 38,56 млрд грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE