Politerno > Україна і світ > Комітет не підтримав зняття недоторканності з Довгого, хоч він і проситиме ВР зняти імунітет

Комітет не підтримав зняття недоторканності з Довгого, хоч він і проситиме ВР зняти імунітет

  • 4 Липня, 2017
  • 1616 Переглядів
  • 0

Парламентський регламентний комітет знайшов “істотні недоліки” у поданні ГПУ на зняття недоторканості з народного депутата від групи “Воля народу” Олеся Довгого.

За таке рішення члени комітету проголосували одностайно.

Про це повідомляє УП.

“Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата містить істотні недоліки в частині зловживання владними повноваженнями”, – зачитав висновок в.о. голови комітету Павло Пинзеник.

Він повідомив, що комітет передасть це рішення голові Верховної Ради Андрію Парубію, аби вже парламент визначав, чи дозволяти притягнення до відповідальності Олеся Довгого.

До складу комітету входять 11 нардепів: 4 – від “Народного фронту”, 2 – від БПП, по 1 – від “Самопомочі”, Радикальної партії, “Відродження”, “Опозиційного блоку” й “Волі народу”.

Народний депутат з групи “Воля народу” стверджує, що задоволений рішенням регламентного комітету і нікуди не збираєтсья тікати.

Про це він сказав журналістам після засідання комітету у вівторок.

“Скажу відверто, рішенням задоволений. Тут є дві складові”, – зазначив він.

“Комітет назвав біле білим і чітко сказав, що сторона обвинувачення не надала жодних доказів. З іншої сторони, я дякую колегам, які прийняли рішення направити подання у зал”, – додав Довгий.

Крім того нардеп наголосив, що в парламенті буде просити колег підтримати зняття недоторканності з нього.

На уточнення журналістів, чи він залишатиметься в країні, Довгий сказав: “Нікуди їхати з цієї країни я не збираюся”.

Як повідомлялося, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з 5 народних депутатів – Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова.

Нардепа підозрюють у дерибані землі на Жуковому острові в Києві,

Читайте також: Що стоїть за поданнями ГПУ про зняття недоторканності з п’яти депутатів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE