Politerno > Тернопільщина > Голові Тернопільської облради та його заступникам сесія не затвердила нової зарплати (Відео)

Голові Тернопільської облради та його заступникам сесія не затвердила нової зарплати (Відео)

  • 6 Липня, 2017
  • 2042 Переглядів
  • 0

На вчорашній сесії депутати Тернопільської обласної ради у кілька спроб голосування не зуміли затвердити нову зарплату керівництву ради.

Згідно постанови Кабінету Міністрів від 24 травня 2017 року №353 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року №268 та визнанням такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», встановлені нові посадові оклади голів обласних рад та їх заступників.

Місячний посадовий оклад голови обласної ради КабМін визначив в розмірі 11 000 грн. Першого заступника голови – 9850 грн. Заступника – 8800 грн.

За процедурою і на підставі постанови КабМіну відповідне рішення про затвердження нових умов оплати праці повинна прийняти рада.

У проекті рішення №645 пропонувалося Віктору Овчаруку встановити премію 60% до посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг посадової особи місцевого самоврядування, за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці.

Василю Деревляному розглядалася в проекті рішення надбавка за особливий характер роботи та інтенсивність праці в розмірі 90% посадового окладу з урахуванням  надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування.

Першому заступнику голови Тернопільської облради також встановлювалась премія в розмірі 60% до посадового окладу, з урахуванням усіх перелічених надбавок, що й в голови.

Любомиру Крупі передбачалися в проекті така ж надбавка в 90% і премія 60%, як і Василю Деревляному.

Крім того, усім трьом мали би виплачуватися матеріальна допомога для оздоровлення при надані щорічної відпустки та ще одна матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань. Кожна з цих двох матеріальних допомог не  мала би перевищувати середньомісячної заробітної плати.

Але рішення не пройшло.

Це питання розглядалося на сам кінець вчорашнього засідання. Розміри у відсотках не обговорювалися. Інших пропозицій, ніж зазначено було в проекті, ніким не пропонувалося.

Голосів не вистачило у зв’язку з недостатньою кількістю зареєстрованих обласних обранців. Адже питання розглядали в останні хвилини засідання то 39, то 37 депутатів. При цьому питання після провалених голосувань ставилось кілька разів.

– Колеги, поважайте свого голову і його заступників. Прошу підтримати, – звертався до депутатів голова ради Віктор Овчарук, ставлячи перший раз проект рішення про зарплату на голосування.

Перший раз набралось 30 голосів «за».

– Прошу повернутися до порядку денного, бо люди не зорієнтувалися і не проголосували, – звернувся головуючий до депутатів.

Втім, 31 депутат при необхідних 33 віддали свій голос «за», щоб ще раз розглянути питання про зарплату керівництва.

Далі депутати розглянули декілька проектів рішень про міжбюджетні трансферти, які приймались майже одноголосно. І як тільки вичерпались ці проекти рішень, Віктор Овчарук знову звернувся з проханням розглянути його зарплату та зарплату заступників.

– Проект 645. Прошу ще раз поставити на голосування і підтримати, шановні колеги.

Результат на табло: РІШЕННЯ НЕ ПРИЙНЯТО, 32 – «за», 2 –утрималось, 2 – не голосувало.

Слід відмітити, згідно законодавства щодо запобігання корупції, голова ради Віктор Овчарук, його заступники – Василь Деревляний та Любомир Крупа не мають права віддати за таке рішення свій голос.

– Ще раз поставте, – лунав голос з залу.

Знову депутати приймають рішення повернутися до порядку денного. Проходить, 34 «за». І знову голосують щодо проекту про зарплату.

– Якщо не проходить, переносимо на наступний раз. Ставлю на голосування. Прошу, шановні колеги підтримати, – в чергове наголошував Віктор Овчарук.

Результат:  «ЗА» – 31.

– Все, дякую. На сьогодні засідання сесії Тернопільської обласної ради закрите, – сказав в підсумку головуючий.

На відео дивитись з 2 год. 13 хв.

Назарій Наджога для “Політерно”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE