Politerno > Україна і світ > Парламент не дав згоду на притягнення до відповідальності Лозового

Парламент не дав згоду на притягнення до відповідальності Лозового

  • 11 Липня, 2017
  • 1806 Переглядів
  • 0

Верховна Рада не дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Андрія Лозового від фракції “Радикальної партії Олега Ляшка”

За відповідне рішення проголосувало 177 народних депутатів, повідомила Politeka

Тож Рада фактично не підтримала зняття депутатської недоторканності з нардепа.

“Я, як людина чесна, вніс у декларацію все… Я нікому зла не бажаю. Бог мені свідок, я сьогодні поставив свічку за ваше здоровя і по-християнськи вас (генпрокурора Юрія Луценка) уже пробачив, попросив Бога, щоб дав вам мудрості”, – заявив Лозовий.

На думку нардепа, Луценко мститься “Радикальній партії”, яка не голосувала за його призначення та за ініціативи генпрокурора.

За словами ж генпрокурора, Лозовий досі не пояснив, звідки у нього взялися захмарні статки.

“Я не боюсь ваших подань, я не боюся тюрми. Я знаю, що на нашому боці правда, що на нашому боці Господь. Я знаю, що я чесний перед Господом та перед законом, на відміну від вас, Юрій Віталійович”, – заявив нардеп перед початком голосування.

Нардеп Олексій Гончаренко обурився стилем спілкування з генеральним прокурором Луценко представників Радикальної партії, назвавши Лозового “святим Андрієм”, тому що він ніколи не заробляв, але дозволив собі декларувати мільйонний статок.

Також Гончаренко звернув уваги парламентаріїв, що Ігор Мосійчук був зафіксований на оперативній зйомці під час оголошення “свого прайса” – скільки коштує його запит або звернення. Але Мосійчук дозволяє собі “вчити, як має працювати ГПУ”, – підсумував Гончаренко. Варто відзначити, що Мосійчук відповів одеситу, що саме він приніс “русскій мір” до Південної Пальміри.

Виступаючи Андрій Лозовий нагадав усім, що генеральний прокурор Юрій Луценко не має юридичної освіти і що Юрій Віталійович обіцяв зняти депутатську недоторканність ще в 1998, коли балотувався по мажоритарному округу №152.

Також наслідуючи приклад свого лідера попросив перевірити декларацію генпрокурора Юрія Луценка, так як екс-глава президентської фракції не задекларував свою колекцію зброї.

Під будівлею ВР у відповідь на це рішення відреагували представники кількох політичних рухів, вони потроїли пікети, вимагаючи зняти недоторканність з п’яти народних депутатів – запалили фаєри.

Також під парламентом почалися зіткнення між самими учасниками мітингу. У протестах беруть участь представники ВО Свобода, Руху нових сил Михайла Саакашвілі.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE