Politerno > Україна і світ > Журналісти з’ясували, що обстрілів в районі, де було поранено Дейдея, у п’ятницю не було

Журналісти з’ясували, що обстрілів в районі, де було поранено Дейдея, у п’ятницю не було

  • 15 Липня, 2017
  • 1863 Переглядів
  • 0

В зоні проведення АТО, на Авдіївському напрямку, в момент поранення депутата Євгена Дейдея не зафіксовано жодних обстрілів ані в районі “промзони”, ані, тим більше, в житлових кварталах.

Про це журналістам УП повідомили військові, які фіксують обстріли та у прес-центрі штабу АТО, відповідаючи на питання, чи відбувалися будь-які обстріли на авдіївському напрямку з 17 до 19 години.

 “14 липня в період до 21 години 30 хвилин жодних обстрілів в районі Авдіївки зафіксовано не було. Єдиний обстріл з крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї розпочався о 21:30 по позиціях поблизу “промзони”. Тобто обстрілів з мінометів  та іншого важкого озброєння в цей час, тим більше зафіксовано не було”, – повідомили  військові, що фіксують обстріли.

Зокрема, начальник прес-центру АТО В’ячеслав Петровський також повідомив, що вулиці Авдіївки не обстрілювались.

“14 липня за весь день обстрілів житлових кварталів Авдіївки не було”, – зазначив він.

При цьому депутат Радикальної партії Ігор Мосійчук у своєму дописі у Facebook наполягає, що Дейдей був поранений міною. У попередніх дописах Мосійчук стверджував, що депутат був поранений у “промзоні” Авдіївки.

Сам Дейдей стверджує, що інцидент стався з ним у районі Старої Авдіївки, що не є передовою лінією, однак туди дійсно долітають ворожі міни.

У такому випадку правоохоронні органи та штаб АТО завжди характеризують це як обстріл житлових кварталів міста.

Обстріл житлових кварталів мінами, що вважається важкою зброєю, є надзвичайною подією, тому завжди повідомлення про це можна знайти або на сторінці прес-центру АТО, або на сторінці голови поліції Донецької області В’ячеслава Аброськіна, або речника поліції Донецької області Наталі Шиман, або ж голови Донецької області Павла Жебрівського.

Як пояснила УП Шиман, поліція намагається інформувати про обстріли і нанесення шкоди будинкам чи в разі жертв серед мирного населення.

“Ми завжди інформуємо про тяжкі наслідки обстрілів як то руйнування чи жертви серед мирного населення. У п’ятницю ми не фіксували суттєвих руйнувань в житлових кварталах”, – сказала Шиман УП.

За інформацією УП, Дейдей приїхав в Авдіївку до полку “Київ”. У п’ятницю близько 17 години він перебував на провулку Шкільному в Старій Авдіївці. Там він нібито і тримав поранення. Про час поранення інформація різниться: з 17:20 до 18:30.

Він стверджує, що почув вибух, а що далі з ним відбувалося не знає. Він також не знає, хто доправив його у лікарню в Покровську. “Українська правда” намагалася додзвонитися до Дейдея, щоб від нього почути, що сталося, однак він не брав слухавку і не відповідав на смс.

Водночас, Дейдей подзвонив у свій батальйон після 17 години і сказав, що отримав поранення, на місце приїхав автомобіль батальйону на якому була медсестра. Вона побачила пов’язку на його нозі. Після цього Дейдея доправили до військових лікарів в Авдіївці. Там йому надали першу медичну допомогу, зробили рентген та доправили його до лікарні у Покровську.

За інформацією джерел “Української правди”, лікарі поставили Дейдею діагноз: вогнепальне осколкове наскрізне поранення м’яких тканин.

“Українська правда” також має фото ноги з пораненням Дейдея.

Як відомо, у п’ятницю ввечері, в останній робочий день сесії Мосійчук у своєму ФБ написав про поранення Дейдея. При цьому він написав, що Дейдею потрібна кров для переливання. Однак пізніше Мосійчук видалив цей пост. І написав, що Дейдея доправляють гвинтокрилом у Дніпро.

Дейдей летів разом із двома військовими – один отримав поранення під Широкіним, інший – під час обстрілу Кам’янки.

Антикорупційні органи звинувачували Дейдея в тому, що він спробував приховати купівлю квартири і двох авто Audi Q7 за незрозуміло де взяті гроші.

Для цього він оформив на дружину Інгу Дейдей “кредит”, взятий в Ігоря Лінчевського, помічника свого однопартійця Дениса Дзензерського.

21 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що направив до парламенту подання про притягнення народного депутата Євгена Дейдея (Народний фронт) до кримінальної відповідальності.

За даними ГПУ, у період з 18 грудня 2014 до 26 грудня  2016 року Євген Дейдей набув у спільну сумісну власність  з дружиною офіційно підтверджених активів на суму 6 133 690.95 грн., що у понад 4,2 рази перевищує сукупний дохід подружжя.

Крім того, стало відомо, що Дейдей неодноразово літав на приватних літаках разом із його колегою Денисом Дзензерським, помічник якого – Ігор Лінчевський – надавав кредити його родині.

Як повідомлялось, Верховна Рада 11 липня не дала згоду на притягнення політика до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Гоп-стоп — і в депутатах

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE