Politerno > Україна і світ > Печерський суд заарештував Добкіна але дав п’ять днів на внесення застави

Печерський суд заарештував Добкіна але дав п’ять днів на внесення застави

  • 15 Липня, 2017
  • 1801 Переглядів
  • 0

Печерський районний суд Києва обрав депутату від Оппоблока Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн. гривень.

Як зазначив сам Добкін після оголошення вироку у коментарі журналістам, суд дав йому 5 діб для можливості внести заставу.

“У разі її невнесення буде арешт… Звідки така сума застави – не зрозуміло.  Грошей на заставу в мене немає, щоб їх зібрати, мені потрібно продавати будинок”, – зазначив він і додав, що з рішенням суду не згоден.

На засіданні суду були присутні нардепи від Оппоблоку, зокрема, Юрій Бойко, Вадим Новинський, Нестор Шуфрич та Дмитро Святаш. Новинський та Бойко заявили про готовність внести заставу, на якій наполягала сторона обвинувачення – 150 млн. грн., а усі нардепи від Оппоблоку готові взяти Добкіна на поруки.

Як відомо, 29 червня Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа від “Опоблоку” Михайла Добкіна.

В діях нардепа вбачають ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн.

Як повідомлялось, 13 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до відповідальності, затримання і арешт нардепа від “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE