Politerno > Україна і світ > Луценко вніс до Верховної Ради подання на арешт Добкіна

Луценко вніс до Верховної Ради подання на арешт Добкіна

  • 29 Червня, 2017
  • 1665 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата від Оппоблоку Михайла Добкіна.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата М. Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки навмисного змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайства з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м Харкова нормативної вартістю понад 220 млн грн”, – написав Луценко.

У той же час прес-секретар Луценка Лариса Сарган написала про звинувачення Добкіна.

“В результаті протиправних дій Добкіна, скоєних ним за попередньою змовою групою осіб, з власності територіальної громади міста Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 61,2144 га, чим територіальній громаді Харкова заподіяні збитки в розмірі 178 624 598 грн, що є тяжкими наслідками”, – написала вона.

За її словами, Добкін, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, скоїв кримінальний злочин, передбачений ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України (в редакції Закону від 05.04.2001 р).

Вона вказала, що Добкін, діючи умисно, повторно, в інтересах голови ОК “Житлобуд-1”, “сприяв останньому в реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території м.Харкова шляхом обману, чим вчинив кримінальний злочин, передбачене ч.5 ст .27, ч.4 ст.190 КК України “.

З власних джерел ЗМІ дізналися і про другий епізод земельних махінацій, в яких підозрюється Добкін і про які йдеться в поданні генпрокурора.

Йдеться про незаконне вилучення з власності громади Харкова земельних ділянок площею 16,6 га, що завдало місту 48,3 мільйона гривень збитків.

За даними ГПУ, цю аферу Добкін провернув в 2008 році, перебуваючи на посаді мера Харкова.

Раніше Добкін заявив, що знаходиться в Україні, але відмовився коментувати можливе притягнення до відповідальності.

Пізніше політик дав коментар виданню “Страна.UA”, повідомивши, що знав про те, що з нього хочуть зняти недоторканність ще до того, як ця інформація з’явилася в пресі.

Він також заявив, що подання на нього щодо зняття імунітету можна розцінювати як “тиск на опозицію”.

“Я нікуди не збираюся тікати і навіть скасував заплановану паломницьку поїздку до Єрусалиму. Поїду, коли розвалиться це зло, що сталось проти мене”, – резюмував він.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE