Politerno > Тернопільщина > Прес-реліз Монастриської РДА щодо публікацій про “політичні переслідування” Світлани Безділь

Прес-реліз Монастриської РДА щодо публікацій про “політичні переслідування” Світлани Безділь

  • 17 Липня, 2017
  • 1763 Переглядів
  • 0

Видання “Політерно” 07.07.2017 поширило інформацію про те, що проти депутата Монастриської міської ради від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Світлани Безділь діюча влада вкотре розпочала політичні переслідування.

До редакції надійшов лист із прес-релізом відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю апарату Монастриської районної державної адміністрації в зв’язку з вищевказаною публікацією, котрий ми і публікуємо.

Видання “Політерно” 07.07.2017 поширило інформацію про нібито політичні переслідування  «укропівки».

Але політичні переслідування, якщо проводяться, то щодо осіб з політичними переконаннями  (якщо вони в кого є). А щодо осіб з нахилами до шахрайства політичні переслідування не проводяться, а аналізуються факти, встановлюється істина і наводиться порядок.

Тепер щодо суті написаного.

Перше. Зрушення з оновленням Монастириської ЗОШ І-ІІІ ст. очевидні.  Школа перекрита. Зроблено якісне зовнішнє оздоблення стін, вимощена бруківка, тощо. Райдержадміністрація вдячна батькам, педагогам – всім, хто висловив керівництву РДА схвальні відгуки про приведення зовнішнього вигляду школи до естетичних норм, незважаючи на недавнє порожнє «телевізійне шоу», замовлене і проплачене екс-керівниками-невдахами.

Згодом виявилось, що на зібрану з батьків немалу суму грошей (по 10 грн. з кожного учня щомісячно та з перерахованих партійних коштів по 1500 грн) голова батківського комітету школи Світлана Безділь взялася організовувати вимощення підлоги із керамічної плитки на другому поверсі у коридорі школи. Плитка закуплена за державний кошт. Очевидно, Світланою Сергіївною були залучені  для роботи майстри з сумнівною кваліфікацією. В результаті, плитка вимощена криво, з горизонтальними перепадами, що є небезпечним для пересування учнів. Звіту про використання батьківських грошей немає.          

Цікавим є те, що відсів, використаний під плитку, доставлений з Коржівського кар’єру, як спонсорська допомога, за версією С. Безділь вважається проплаченим і за матеріал,  і за доставку.

За роботу проплачено майстрам дорожче ніж за встановлення настінної плитки. Але майстри, насправді, стільки не отримали. А хто ж тоді отримав ці гроші? Батьки про це мають знати?

Техпрацівники школи виконували підсобні роботи в робочий час, а гроші на них теж відмінусовані з загальної суми і таке інше.

Тому, тут є питання для правоохоронних органів щодо дослідження подібних шахрайств.

Створена головою РДА комісія якраз всі ці, легко кажучи, неточності і виявила. І «УКРОП» тут ні при чім. Це лише прикриття вивіскою «політичні переслідування» використаних Світланою Сергіївною не за призначенням батьківських грошей при неохайному виконанні робіт з облаштування 140 метрів квадратних плитки.

Тому, підлогу слід було б  переобладнати за рахунок винних на ті гроші, що залишилися і про які не відзвітовано.

Друге. Не голова РДА, а комісія з соціальних виплат при райдержадміністрації 07.06.2017 припинила виплату щомісячної адресної допомоги Безділь С.С. , як такій, що не проживала на окупованій території на момент початку російсько-української війни, а переїхала в м. Монастирська більш, як за півроку до війни.

І вона має можливість повернутися в м. Лисичанськ, оскільки, її мала батьківщина є українською територією, не окупованою на цей час.

Просто Світлана Сергіївна вміло і вчасно підлаштувалася під статус «внутрішньо-переміщених осіб» з властивими їй спритностями не тільки в цьому випадку, а й у випадку з оформленням фальшивих страхових полісів, над чим зараз працюють слідчі органи.

Окрім того, відповідно до рішення комісії від 27.06.2017, припинено щомісячну адресну допомогу деяким переселенцям, в тому числі і Безділь М.В. (чоловікові Світлани Сергіївни), як таким, що не відносяться  до населених пунктів на території яких, органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження чи розташовані на лінії зіткнення, відповідно до змін Постанови КМ № 370 від 31.05.2017.

Хіба це політичні переслідування?

Це швидше за все переслідування своїх корисливих інтересів тими, хто звинувачує РДА.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE