Politerno > Україна і світ > “ProZorro” нині виглядає, як найбільша схема з “відмивання” (Відео)

“ProZorro” нині виглядає, як найбільша схема з “відмивання” (Відео)

  • 23 Липня, 2017
  • 1512 Переглядів
  • 0

Ідея щодо системи електронних закупівель “ProZorro” була дуже добра, але у виконанні корупціонерів та крадіїв бюджету, вона вже виглядає як найбільша схема з “відмивання” 350 мільярдів гривень, які ідуть через “ProZorro” у цьому році.

Про це на телеканалі ZIK заявив Микола Катеринчук, голова Європейської партії України.

Коментуючи запитання щодо скандалу навколо тендеру на поставку українській столиці 40 трамваїв, гість програми зауважив:

“Дійсно, виграла польська фірма, хоч брала участь і українська компанія, український виробник. Податки із цього тендера, фактично, 400 мільйонів гривень не залишаться в Україні, а підуть у Польщу, тобто ми дотуємо польських виробників”.

Таким чином, зауважив гість програми, на “ProZorro” вдалося “зекономити” тисячу гривень.

“Я хочу вам сказати про своє враження від “ProZorro”: більшого обману, аніж це “ProZorro”, немає. Ідея була дуже добра, але, на жаль, у виконанні наших корупціонерів, крадіїв бюджету, вона вже виглядає як найбільша схема з відмивання 350 мільярдів гривень, які ідуть через “ProZorro” у цьому році”, – заявив гість програми.

Микола Катеринчук наголосив, що ідеться про будь-які пункти: від будівництва доріг і закінчуючи такими “екзотичними” тендерами.

Нагадаємо, польська фірма Pesa виграла торги на поставку Києву 40 низькопідлогових 26-метрових трамваїв, запропонувавши їх за 1 млрд 813,199 млн гривень. Другий учасник аукціону – українсько-німецьке СП “Електронтранс” (Львів) запропонувало трамваї за 1 млрд 813,2 млн грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE