Politerno > Тернопільщина > Агрохолдинг “Мрія” займається рейдерством на Хмельниччині

Агрохолдинг “Мрія” займається рейдерством на Хмельниччині

  • 26 Липня, 2017
  • 2000 Переглядів
  • 0

Широко відомий у краї, в Україні і поза межами України агрохолдинг “Мрія” знову “відзначився”

Нове керівництво на чолі з американцем європейського походження Саймоном Чернявським почало активно залучати для “рішання” питань з “неслухняними” пайовиками харківських “тітушок”, присланих, як відомо із ЗМІ, Яценюком та Аваковим на прохання олігарха Ахметова, який тепер нібито контролює “Мрію”.

Однак у квітні 2017-го ця обставина вилилась у гучний резонанс (заїжджі “тітушки”  жорстоко побили в тернопільському готелі “Глобус” колишнього спортсмена-біатлоніста, а нині учасника АТО Олександра Починка, про що, до речі, багато писали місцеві ЗМІ), унаслідок чого “тітушок” довелося спішно “евакуювати”, а боси “Мрії” вдалися до нових і більш витончених методів рейдерства.

Яскраве тому підтвердження — масована атака агрохолдингу на ТОВ НВА “Перлина Поділля” з Хмельниччини з метою нахабно “віджати” в останнього частину земель. Як розповідає в інтерв’ю Latіfundist.com керівник “Перлини Поділля” Сергій Іващук, все почалося навесні цього року.

На підставі скарги ТОВ “Білогір’я Агро-М” Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації прав Міністерства юстиції України, яке очолює земляк і соратник Яценюка Павло Петренко — “ще той рейдер”, як кажуть про нього знаючі люди, навіть без попередження (!) скасувала угоди оренди землі, які раніше уклала “Перлина Поділля”.

Іващук стверджує, що кінцевим бенефеціаром “Білогір’я Агро-М” є  “Мрія Холдинг Сайпрус Лімітед”, зареєстрований в Республіці Кіпр, м. Нікосія, а скарга рейдерів стосувалася близько 400 земельних ділянок.

— Я спілкувався з керівником агрохолдингу “Мрія” Саймоном Чернявським. У ролі третьої сторони залучали юридичну компанію, аби вона висловилася щодо цієї ситуації.

Так от її висновок: право на урожай повністю за нами, а якщо у іншої сторони є питання по землі, то вирішувати їх потрібно у судовому порядку, — каже Сергій Іващук.

— Але що я бачу натомість? Керівництво “Мрії” готується “віджати” землі “Перлини Поділля” й зібрати урожай з 360 га нашої землі. Ціна питання — майже 1 тисяча тонн зерна.

Уперше Комісія Мін’юсту розглядала скаргу “Білогір’я Агро-М” щодо угод оренди 4 квітня 2017 р., але “Перлину Поділля” про це навіть не повідомили.

— Без наших аргументів, лише на підставі скарг прсевдоорендарів Комісія скасувала держреєстрацію угод оренди землі, — бідкається директор “Перлини Поділля”. — Коли ж ми зрозуміли, що відбувається шахрайство і, по суті, “віджим” цих земель, то відразу звернулися до реєстраторів і у встановленому законом порядку поновили угоди.

Однак раптом увечері 26 червня 2017 р. на сайті Мін’юсту з’явилося оголошення про повторний розгляд скарги “ТОВ “Білогір’я Агро-М”.

— Знову ж таки, ніхто нас не повідомляв про розгляд цієї скарги. Тому наступного дня я разом з пайовиками та головами сільських рад поїхав на засідання цієї Комісії, — скаржиться директор агрофірми. — Ми повідомили, що заявлені претензії від ТОВ “Білогір’я Агро-М” безпідставні. Але якщо заявники їх мають, то вирішувати це питання потрібно через суд.

Зрештою, члени Комісії відмовилися розглядати дану ситуацію, бо це спір двох суб’єктів. Однак, попри такі запевнення, вже 30 червня 2017 р. угоди оренди землі, укладені ТОВ НВА “Перлина Поділля” з пайовиками, почали знімати з реєстру.

— Спеціаліст відділу діловодства Мін’юсту пояснив, що були неготові правові висновки і накази. Проте нашому представнику надали лише накази, хоча ці документи є похідними від правових висновків. А на базі висновків заступник міністра юстиції України Олександр Мороз підписав накази, що скасовують орендні угоди нашого підприємства, — обурюється директор “Перлини Поділля”.

Після цих подій агрофірма звернулася до Хмельницького окружного адмінсуду, який 4 липня 2017 р. заборонив проведення будь-яких реєстраційних дій щодо 360 спірних земельних ділянок. Але поки суд розглядав справу і виносив ухвалу, реєстратор ТОВ “Білогір’я Агро-М” встигла зареєструвати близько 25 угод. Рейдерська катавасія з допомогою державного відомства юстиції, яке само покликане бути взірцем законності і на сторожі законності, триває…

Джерело: AgroPolit.com

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE