Politerno > Україна і світ > ЦПК: близько 80% суддів нового ВСУ – є діючими суддями або у відставці

ЦПК: близько 80% суддів нового ВСУ – є діючими суддями або у відставці

  • 28 Липня, 2017
  • 1433 Переглядів
  • 0

Близько 80% суддів, які стали переможцями конкурсу на посади суддів нового Верховного Суду України, на сьогоднішній день є чинними або ж суддями у відставці, а чверть з них отримала негативний висновок Громадської ради доброчесності.

Про це повідомляють в спільному прес-релізі Центру протидії корупції, руху “Чесно”, АвтоМайдану, ініціативи “Фільтруй суд” і ProSud.

При цьому в ЦПК уточнили, що в адміністративному, цивільному і кримінальному судах по 25 суддів з 30 є діючими або суддями у відставці, в господарському суді – 18.

“Кожен четвертий майбутній суддя Верховного Суду, обраний Вищою кваліфікаційною комісією суддів, або порушував права людини, або брав політично вмотивовані рішення, або не може пояснити власні доходи”, – зазначають в ЦПК.

Найбільше кандидатів – дев’ять – з негативними висновками ОСД будуть спрямовані в касаційний адміністративний суд Верховного Суду, вісім – в касаційний господарський суд, сім – в цивільний, шість – в кримінальний.

 “Не дивлячись на гучні заяви президента України про оновлення Верховного Суду та голови ВККС Сергія Козьякова про безпрецедентну прозорості цього процесу, в проведеному Комісією конкурсі перемагають колишні судді, частина з них ще й має сумнівну добропорядність або досвід політичних переслідувань в догоду владі”, – констатують в ЦПК.

Нагадаємо. 27 липня 2017 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України оприлюднила імена 120 осіб, які стали переможцями конкурсу на посаду суддів нового Верховного Суду. Як повідомили в ВККСУ, це судді, адвокати, науковці та фахівці з сукупним стажу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE