Politerno > Україна і світ > Заступник глави МВС Троян проходить у справі про вимагання – рішення суду (Документ)

Заступник глави МВС Троян проходить у справі про вимагання – рішення суду (Документ)

  • 29 Липня, 2017
  • 1857 Переглядів
  • 0

Основними фігурантами справи про хабарі заступника міністра МВС Вадима Трояна стали кілька співробітників Голосіївського райвідділу поліції і заступник глави Цивільного корпусу “Азов”.

Загальна сума хабара, яку вимагали поліцейські чиновники, становить 1 мільйон гривень.

Про це стало відомо з копії ухвали Печерського райсуду Києва, яке опубліковано на сайті sharij.net.

Як зазначено в цьому визначенні, кримінальне провадження № 42017000000000874 було відкрито ще 22 березня.

Його суть в тому, що громадянин Шамрай І.М. разом із заступником керівника громадської організації “Цивільний корпус “Азов” Бржезінскім В.І., і за участю заступника міністра внутрішніх справ Трояна В.А., вимагали у підприємця Ш. понад мільйон гривень.

Гроші, як стало відомо, просили за рішення двох питань:

– за притягнення до кримінальної відповідальності співробітників Голосіївської районної податкової інспекції, які чинили перешкоди роботі двох фірм;

– за повернення 170 тисяч гривень комерційного боргу за поставку нібито неякісної продукції ще одній фірмі.

Вимоги про виплату грошей супроводжувалися погрозами фізичного насильства та появи проблем з поліцією. З метою тиску на жертву між Бржезінскім В.І. і Трояном В.А. була досягнута домовленість, за що останньому в якості винагороди через помічницю Іваштенко С.В. планувалося передати частину грошей.

На думку слідчих прокуратури, до скоєння злочину причетні начальник слідчого відділу Голосіївського райвідділу Нацполіціі Серебряков і слідчий Жушман.

У зв’язку з цим Печерський райсуд постановив провести обшуки в їх службових кабінетах:

Як з’ясувалось, за даними реєстру юридичних осіб, Володимир Бржезінскій є засновником і директором колекторського агентства “Правовий дім”:

Також Володимир Бржезінский проходить обвинуваченим у кримінальній справі від 06.11.2013 року № 12013110090012866, яка порушена за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Звинувачення Володимиру Бржезінскому і його спільникам висунуто по п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 Кримінального кодексу України.

Це тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Згідно з обвинувальним актом, на початку 2013 року обвинувачений у цій справі придбав, зберігав, носив і передав вогнепальну зброю, бойові припаси без передбаченого законом дозволу.

Також 6 листопада 2013 року він сприяв вчиненню умисного вбивства на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, з метою отримання грошової винагороди.

Крім цього, на початку листопада 2013 року він незаконно виготовив, зберігав та пересилав з метою збуту психотропну речовину у великих розмірах, а також організував і містив місце для незаконного виготовлення психотропних речовин, з корисливих мотивів, в складі організованої групи.

Ці факти викладені в одному з визначень Солом’янського суду у даній справі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE