Politerno > Україна і світ > Кучеренко прокоментував рішення суду, згідно якого НАБУ надано доступ до рахунків компанії Ахметова

Кучеренко прокоментував рішення суду, згідно якого НАБУ надано доступ до рахунків компанії Ахметова

  • 15 Вересня, 2017
  • 1601 Переглядів
  • 0

Соломенскій райсуд Києва надав Національному антикорупційному бюро України доступ до рахунків компанії українського бізнесмена Ріната Ахметова “ДТЕК Дніпроенерго” в “Укрсоцбанку”.

Про це повідомило “Слово і діло“, посилаючись на відповідне рішення суду.

Повідомляється, що НАБУ отримало дозвіл в рамках розслідування кримінальної виробництва щодо формули “Роттердам +”.

“Клопотання – задовольнити. Надати детективам НАБУ тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю та знаходяться у володінні” Укрсоцбанку “, а саме: відомості про рух коштів на рахунках з можливістю вилучення їх копій, відкритих клієнтом банку – ПАТ “ДТЕК Дніпроенерго”, – зазначено в судовій ухвалі.

Зокрема, антикорупційне бюро отримало доступ до даних про рахунки за період з 1 квітня 2014 року до моменту прийняття рішення – 6 вересня 2017 року.

Колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко на своїй сторінці у Facebook так прокоментував рішення суду:

Вся тіньова суть схеми “Роттердам+” в наявності “дельти” між ціною закупівлі вугілля в ОРДЛО і ціною, по якій вугілля враховується при генерації електроенергії.

Ця різниця, судячи з усього, виводилася в офшори і ділилася між головними партнерами – Ахметовим і Банковою. Щось діставалося Вовку і ватажкам ОРДЛО. Зрозуміти це можливо лише отримавши доступ до документів ДТЕК.

Сьогодні в прямому ефірі універсальний “експерт” Гримчак дуже довго переконував мене і українців, що ніякої “дельти” немає і не було, ніякий “Роттердам+” не працював і що всі вугільні схеми він знає досконально. У мене всього лише одне питання до “патронів” Гримчака:

– Якщо цієї різниці немає і не було, то чому ви приховуєте документи?!

– Чому їх потрібно кліщами видирати у Вовки і ДТЕК?! Адже ви ж за чесну і прозору тарифну політику.

– Діма і Рінат Леонідович?! Адже так?!

Читайте також: Фонд держмайна за 1,18 млрд гривень продав три обленерго Ахметову

або Прокуратура Києва через суд вимагає повернення акцій “Київенерго”, “Київгазу” і “Київводоканалу”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE