Politerno > Україна і світ > Прокуратура Києва через суд вимагає повернення акцій “Київенерго”, “Київгазу” і “Київводоканалу”

Прокуратура Києва через суд вимагає повернення акцій “Київенерго”, “Київгазу” і “Київводоканалу”

  • 7 Вересня, 2017
  • 1758 Переглядів
  • 0

Прокуратура столиці подала позов до Господарського суду міста Києва про повернення територіальній громаді міста пакетів акцій товариств “Київенерго” (12,73%), “Київгаз” (61%) і “Київводоканал” (67%).

Про це повідомив прокурор Києва Роман Говда, передає “УНН“.

“Прокуратурою міста Києва в інтересах держави подано в господарський суд Києва позов про повернення територіальній громаді столиці пакетів акцій товариств “Київенерго”,”Київводоканал” і “Київгаз”, котрі належать їй, вартістю понад 1 млрд грн”, – повідомив Говда.

Він нагадав, що у 2006 році була зареєстрована за рішенням Київради ЗАТ “Компанія Київенергохолдинг”, яка повинна постачати для киян відповідні енергоресурси.

За його словами, в процесі створення товариства фактично йому у власність передано належні територіальній громаді контрольні пакети акцій ВАТ “Київгаз” (61%) і ВАТ “АК “Київводоканал”(67%), а також 12,73% акцій ВАТ “АЕК “Київенерго”.

“У ході розслідування ряду кримінальних проваджень прокуратурою міста Києва встановлено, що вартість комунальних пакетів акцій була занижена більш ніж у 4 рази, оскільки згідно з висновками експертиз така вартість становила 1,1 млрд грн. Крім того, в 2007 році без погодження наглядової ради і загальних зборів 12,73% акцій “Київенерго” взагалі було передано іншій приватній структурі, а в подальшому по ряду угод відчужено на користь ТОВ “ДТЕК ЕНЕРГО”, – пояснив прокурор Києва.

У зв’язку з цим, підкреслив Говда, територіальна громада втратила будь-які права на зазначені акції “Київенерго” і можливість контролю за ними і отримання дивідендів.

Прокурор Києва також зазначив, що до кінця тижня суд столиці має визначитися щодо призначення до розгляду справи в суді.

За його словами, під час розгляду цієї справи в суді прокуратура клопотатиме про арешт відповідного пакета акцій компаній на час слухання справи в суді.

Крім того, Говда розповів, що відповідачем по справі будуть ті юридичні особи, які володіють зараз цими пакетами акцій, а саме “Київенергохолдинг”, залучені кіпрські компанії, які є співзасновниками “Київенергохолдингу”, а також “ДТЕК Енерго”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE