Politerno > Україна і світ > Володимир Бондаренко закликав владу припинити переслідування депутатів “Батьківщини” у Київраді

Володимир Бондаренко закликав владу припинити переслідування депутатів “Батьківщини” у Київраді

  • 14 Вересня, 2017
  • 1490 Переглядів
  • 0

Дії правоохоронних органів під час обшуку помешкання члена фракції “Батьківщина” у Київраді Олександра Березнікова – незаконні.

Про це під час засідання Київради з трибуни заявив голова фракції ВО “Батьківщина” Володимир Бондаренко.

“За останні місяці обшуки в кабінетах і будинках представників «Батьківщини» стали звичною практикою. Жодного разу правоохоронці нічого не знаходили, тому що нічого не було сховано. Не знайшли нічого й у Олександра Березнікова. Саме тому обшук у його  квартирі інакше як замовленням влади і тиском на політичну силу «Батьківщина» назвати не можу”, – сказав він.

Голова фракції наголосив, що обшуки за законом мали би проводитися лише за наявності ухвали суду.

За словами Володимира Бондаренка, у цьому випадку правоохоронці мали на руках тільки постанову слідчого.

«Така постанова на вторгнення у приватне помешкання може бути видана, якщо існує загроза та небезпека життю людини. У квартирі Олександра знаходилася дружина з двома їхніми малолітніми дітьми. Ніякої загрози ні дітям, ні жінці не було. Відтак, дії правоохоронців підпадають під  ст. 162 Кримінального Кодексу України – «незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи», – зауважив він.

Як зазначив голова фракції,  “Батьківщина” завжди критикувала і критикуватиме владу, коли є за що.

“Ми будемо розвінчувати корупційні схеми нинішньої влади. Ми завжди відстоювали і відстоюватимемо інтереси народу, а не політичних кланів. Тому скільки б на нас не чинили тиск, не залякували і не ув’язнювали, ми все одно говоритимемо правду!” – наголосив Володимир Бондаренко.

Як повідомлялось, 13 вересня у квартирі депутата від фракції «Батьківщина» у Київраді Олександра Березнікова військова прокуратура провела обшук.

Олександр Березніков обіймає посаду начальника управління будівництва та організації роботи з комунальними підприємствами у Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Він є головою комісії Київради з питань місцевого самоврядування, на якій 13 вересня 2017 року було заплановано розглядати проект рішення “Про імпічмент Президенту України”, ініційований фракцією “Батьківщина”.

З огляду на обставини, Олександр Березніков не зміг бути присутнім на засіданні комісії, а відтак через відсутність кворуму воно було зірвано. Відповідно, «незручний» владі проект не був розглянутий і не буде включений до порядку денного наступного засідання Київради.

Тому фракція «Батьківщина» в Київраді вимагає від Київського міського голови Володимира Кличка дати протокольне доручення провести засідання комісії Київради з питань місцевого самоврядування в перерві засідання Київради заради розгляду проекту рішення “Про імпічмент Президенту України”.

Як вже повідомлялося, 4 вересня постійна комісія Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції підтримала проект рішення про процедуру імпічменту президента, яке ініціювала фракція ВО «Батьківщина».

Також вчора, 13 вересня, стало відомо про те, що близько 30 невідомих осіб у камуфляжній формі з нашивками «СБУ» вдерлися до будинку голови Київської обласної партійної організації “Батьківщини” Костянтина Бондарєва під Вишгородом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE