Politerno > Україна і світ > Влада саботує розгляд імпічменту – у квартирі члена фракції “Батьківщина” у Київраді проводять обшуки

Влада саботує розгляд імпічменту – у квартирі члена фракції “Батьківщина” у Київраді проводять обшуки

  • 13 Вересня, 2017
  • 1604 Переглядів
  • 0

Співробітники військової прокуратури проводять обшуки у квартирі члена фракції “Батьківщина” у Київраді Олександра Березнікова.

Про це повідомила прес-служба Київської міської партійної організації.

“На жаль, сьогодні обшуки помешкань та офісів депутатів і чиновників – це нормальна річ. Ми живемо в «часи боротьби з корупцією”, – заявив голова фракції «Батьківщина» у Київраді Володимир Бондаренко.

Проте він зауважив, що в ситуації з Олександром Березніковим є одне «але».

“Березніков є головою комісії Київради з питань місцевого самоврядування, на сьогоднішньому засіданні якої мав розглядатися проект рішення “Про імпічмент Президенту України”, ініційований фракцією “Батьківщина”. Для ухвалення рішення комісія у складі 4 депутатів (представники фракцій «Батьківщина», «Свобода», «Самопомочі» та БПП) повинна мати кворум у складі 3 депутатів”, – повідомив голова фракції.

З огляду на обставини, вважає Бондаренко, Олександр Березніков не зможе бути присутнім на засіданні комісії.

“Одним з членів комісії є представник фракції БПП, які саботують відповідний проект рішення на всіх комісіях, і який може спеціально не прийти на засідання. Комісія може бути зірвана через відсутність кворуму і проект рішення не розглянуть”, – сказав голова фракції.

Зі свого боку депутати від “Батьківщини” у Київраді зазначили, що це дозволить не поставити проект рішення до порядку денного наступного засідання Київради.

“Схоже на те, що влада затягує час”, – додали вони.

Як вже повідомлялося, 4 вересня постійна комісія Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції підтримала проект рішення про процедуру імпічменту президента, яке ініціювала фракція ВО «Батьківщина».

13 липня 2017 року депутати “Батьківщини” в Київраді подали на розгляд проект рішення “Про звернення Київради до Верховної Ради України щодо правового врегулювання процедури усунення Президента України з поста в порядку імпічменту”.

Як повідомлялось, сьогодні  13 вересня, близько 30 невідомих осіб у камуфляжній формі з нашивками “СБУ” вдерлися до будинку голови Київської обласної партійної організації “Батьківщини Костянтина Бондарєва під Вишгородом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE