Politerno > Україна і світ > Найбільший забудовник Києва прокатав Кличко на приватному літаку з Неаполя (Фото)

Найбільший забудовник Києва прокатав Кличко на приватному літаку з Неаполя (Фото)

  • 14 Вересня, 2017
  • 1811 Переглядів
  • 0

Мер Києва Віталій Кличко ввечері 17 серпня прилетів з Неаполя до Києва на приватному літаку разом з відомими столичними забудовниками.

Про це повідомляють журналісти програми “Схеми“.

Журналісти зафіксували, як після посадки літака Cessna Citation XLS з віп-терміналу аеропорту “Бориспіль” вийшли мер Києва Віталій Кличко і народний депутат, керівник корпорації “Укрбуд” Максим Микитась з дружиною.

 

На борту літака була і Марія Казанцева. Вона фігурує в ЗМІ як член наглядової ради будівельної компанії City Capital Group.

Також журналістам вдалося отримати інформацію з бази даних про перетин кордону України по всім пасажирам цього чартеру з Неаполя.

У списку пасажирів літака виявився Вадим Столар – екс-депутат Верховної ради від Партії регіонів, колишній керівник патронатної служби київської адміністрації і бізнес-партнер забудовника Вагіфа Алієва в деяких проектах.

Вадима Столара часто називають “сірим кардиналом” Києва. Зокрема експерт з містобудування Віктор Глєба сказав журналістам, що в 2015 році проходив своєрідну співбесіду в офісі Столара, коли хотів влаштуватися в один з департаментів Київської адміністрації.

Також Вадим Столар був співзасновником товариства «Компанія «Еліта-Будінвест», діяльність якого, за даними ЗМІ, була пов’язана з масштабною будівельною аферою в Києві на початку двохтисячних.

У коментарі програмі “Схеми” мер Києва Віталій Кличко повідомив, що за оренду чартеру платив Микитась. За словами Кличка, він випадково зустрів на вулиці під Неаполем Максима Микитася і погодився придбати квиток на чартер, оскільки мав переліт з “стикуванням”, а Микитась летів прямим рейсом.

“Пана Микитася зустрів в Неаполі на вулиці, він сказав, що летить до Києва, ті, кого він запросив, хто там з ним летів, я не маю до цього ніякого відношення, тому що мені запропонували – я погодився”, – зазначив Кличко.

Зате Микитась повідомив, що також не платив за весь чартер, а тільки придбав квиток: “Я тільки платив за ті місця, які були оплачені. Я сидів, я ж не стоячи там летів. Я сидів у своєму кріслі. Ось за нього я і заплатив”, – заявив Микитась.

Як опинився в одному літаку з Кличком і Столар народний депутат Микитась повідомити відмовився, пояснивши, що це “особисте питання”.

У рахунку за переліт, який Віталій Кличко відправив журналістам, зазначено, що мер Києва повинен сплатити 1500 євро без ПДВ на рухок компанії “Tango limeted”, зареєстрованій на Сейшельських островах.

Журналісти звернулися в компанію “AirPink”, яка надає в оренду літак, яким скористалися Кличко, Микитась, Столар і Казанцева з питанням, чи існує можливість придбання окремого квитка на чартер. Компанія спростувала таку можливість. Також в “AirPink” повідомили, що переліт Неаполь-Київ коштує 13 300 євро.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE