Politerno > Україна і світ > Парубій підписав закон про продовження особливого порядку в ОРДЛО – Левченко каже, що незаконно

Парубій підписав закон про продовження особливого порядку в ОРДЛО – Левченко каже, що незаконно

  • 6 Жовтня, 2017
  • 1354 Переглядів
  • 0

Спікер Верховна Ради Андрій Парубій підписав закон про продовження дії особливих умов місцевого самоврядування в окремих регіонах  Луганської і Донецької областей.

Про це свідчить відповідний запис на сайті парламенту.

 Тепер документ буде передано на підпис президента Петра Порошенка.

Водночас народний депутат “Свободи” Юрій Левченко наполягає, що спікер не мав права підписувати цей документ.

“Парубій не мав права підписувати цей закон, так як не пройшло двох днів, які передбачені для того, щоб будь-який депутат міг оскаржити. До того ж, ми підписали оскарження”, – заявив він у коментарі для УП.

На сайті Верховної Ради дійсно вказано 3 зареєстровані 6 жовтня постанови про скасування рішення щодо ухвалення законопроекту №7164.

Водночас прес-секретар Парубія Андрій Ковальов заявив УП,  що закон “був підписаний ще до того, ніж були зареєстровані постанови про скасування”

На запитання про норму регламенту щодо обов’язкових двох днів перед підписанням ухвалених законів прес-секретар попросив додаткового часу для консультації з юристами.

Як відомо, стаття 130 глави 22 регламенту Верховної Ради, гласить, що “голова Верховної Ради України підписує поданий на підпис закон не раніше двох і не пізніше п’яти днів з дня його подання, крім випадків, передбачених цим регламентом”.

Як повідомлялось, Верховна Рада 6 жовтня прийняла законопроект №7163, котрий регулює держполітику щодо непідконтрольних територій. Головна новація – передача влади в зоні конфлікту військовим на чолі з президентом Петром Порошенко.

Також проголосовано другий закон № 7164 по Донбасу, який продовжує особливий статус про місцеве самоврядування ОРДЛО ще на рік. За – 229 голосів. Водночас у перехідних положеннях документу сказано, що закон має запрацювати після повного виведення російських окупаційних військ із територій України.

Після голосування народний депутат від “Свободи” Юрій Левченко запалив і кинув димову шашку у Верховній Раді.

В свою чергу спецпредставник США з питань України Курт Волкер назвав “жорсткими кроками для миру” ухвалення Верховною Радою закону №7164 про продовження на рік особливого порядку самоврядування в ОРДЛО.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE