Politerno > Україна і світ > Рада із сутичками прийняла перший закон Порошенка по Донбасу. За – 233 голоси

Рада із сутичками прийняла перший закон Порошенка по Донбасу. За – 233 голоси

  • 6 Жовтня, 2017
  • 1587 Переглядів
  • 0

Сьогодні в парламенті продовжуються спроби прийняти закони про Донбас. Проголосувати за президентські закони намагалися ще вчора, але “Самопоміч” та ряд позафракційних депутатів заблокували трибуну.

Перший законопроект №7163 – базовий: він регулює держполітику щодо непідконтрольних територій. Головна новація – передача влади в зоні конфлікту військовим на чолі з президентом Петром Порошенко.

Другий закон № 7164 продовжує особливий статус ОРДЛО ще на рік. Президент вніс його в середу, а в четвер вже виправив, дотримуючись побажань “Народного фронту” – всі привілеї особливого статусу надаються Донбасу за умови виведення незаконних військових формувань.

Спікер парламенту Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання Верховної Ради. У залі зареєструвалися 349 депутатів. Спікер поставив на голосванія закон №7163 Донбасом і Рада прийняла його 233 голосами за.

Та перед голосуванням нардепи таки встигли побитися.

Як повідомляє кореспондент “Української правди” нардеп від “Свободи” Юрій Левченко кидався на спікера Андрія Парубія, щоб зірвати голосування законів по Донбасу.

Коли голова Парубій почав оголошувати, що ставить на голосування цей законопроект, Левченко підбіг до трибуни і почав намагатися прориватися до президії.

Оскільки депутати БПП та НФ не дали йому пройти, він почав кидати підручні речі у Парубія.

Тоді почалася бійка.

Тож депутати прийняли у першому читанні президентський проект закону №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомлялось, перед початком засідання президію і трибуну Ради взяли під контроль представники БПП. Таким чином вони хотіли не допустити блокування роботи парламенту при прийнятті законів Донбасом опозицією.

Як тільки голова ВР Андрій Парубій та перший віце-спікер Ірина Геращенко зайшли в зал, їх пустили на місця в президії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE