Politerno > Тернопільщина > На  І пленарному засіданні 7 сесії Тернопільської облради депутати розглянули майже сто питань (Фото)

На  І пленарному засіданні 7 сесії Тернопільської облради депутати розглянули майже сто питань (Фото)

  • 2 Листопада, 2017
  • 1829 Переглядів
  • 0

В четвер, 2 листопада, відбулось І пленарне засідання 7 сесії Тернопільської обласної ради, під час якого депутати розглянули майже сто питань.

Сесія розпочалась із вручення державних нагород. Державні нагороди вручили очільники області.

За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікаційних фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм Указом президента України №28/2017 від 28 вересня 2017 року нагороджено орденом “За заслуги” другого ступеня Володимира Іванишина – ректора Подільського державного аграрно-технічного університету.

За заслуги перед українським народом Грамотою Верховної Ради України нагороджена Надія Заріцька– завідувач акушерсько-гінекологічного відділення Золотопотіцької районної комунальної лікарні Бучацького району Тернопільської області, депутат обласної ради.

За заслуги перед українським народом Грамотою Верховної Ради України нагороджена Ірина Чорна – доцент кафедри практичної психології Тернопільського педагогічного університету, кандидат психологічних наук, доцент.

За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікаційних фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм Указом Президента України №28/2017 від 28 вересня 2017 року присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України» Ігорю Леськіву– директорові Бучацького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету.

За вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-культурної сфери Тернопільської області, сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України Михайла Тимошика– директора товариства з обмеженою відповідальністю «Маркетингові технології ПБС» м. Тернопіль.

Обговоривши проект порядку денного, депутати внесли свої пропозиції – додали деякі питання, деякі перенесли на наступне пленарне засідання, деякі зняли зовсім, та проголосували за нього.

Під час сесії слово надали представникам громадськості: учасникам АТО, ветеранам Афганістану, Самооборони тощо; села Стінка Бучацького району. Активісти передали свої звернення.

Першими було вирішено розглянути господарські питання, зокрема питання про затвердження угод між районними, міськими, селищними, сільськими радами та Тернопільською обласною радою щодо співфінансування проектів, у тому числі, які реалізовуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та інші. Також прийняті рішення стосовно міжбюджетних трансфертів.

Сесія надала згоду на виготовлення технічної документації щодо інвентаризації земель, які перебувають у постійному користуванні комунальних установ облради, дозволи на списання застарілого обладнання, на прийняття від замовника – управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єкт «Будівництво  оперативно-диспетчерської  служби (ОДС) центру екстреної медичної  допомоги та медицини катастроф Тернопільської області” за адресою вул.Рєпіна,11, м.Тернопіль та підключення ОДС  до телекомунікаційної мережі загального  користування м. Тернопіль.

Прийнято зміни до обласного бюджету на 2017 рік

Щодо внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік доповідав директор департаменту фінансів ОДА Степан Скибиляк, який повідомив про  перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету – 30 362,589тис грн. та про збільшення обсягів видатків загального фонду обласного бюджету на 2017 рік на 25 413, 1 тис. грн.

Також депутати прийняли рішення: погодити комунальному підприємству теплових мереж Тернопільської обласної ради «Тернопільтеплокомуненерго» проведення реструктуризації кредиторської заборгованості за спожитий природний газ, використаний станом на 1 липня 2016 року  для виробництва теплової енергії і не погашеної станом на 31 грудня 2016 року, шляхом укладення договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ з постачальником Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України».

Було проголосовано рішення щодо питання “Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, що надаються бюджетним установам, іншим споживачам (крім населення) комунальним підприємством теплових мереж Тернопільської обласної ради “Тернопільтеплокомуненерго».

Сесія затвердила ряд статутів  у новій редакції – Чортківського обласного комунального міжрайонного бюро технічної інвентаризації, Бережанського обласного комунального міжрайонного бюро технічної інвентаризації, Тернопільського обласного комунального підприємства «Експерт».

Проголосовано зміни до програм та кадрові питання

 

Сесія внесла зміни і доповнення до рішення Тернопільської обласної ради № 1602 від 15 березня 2014 року «Про затвердження програми розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області на 2014-2018 роки». Також депутати проголосували за зміни до програми розвитку видавничої справи та інформаційного простору у Тернопільській області на 2017 – 2020 роки, до Програми  захисту населення і територій Тернопільської області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014 -2017 роки.

Депутати проголосували за клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України Віталія Кулика і  призначили Марію Гудиму на посаду директора Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE