Politerno > Україна і світ > НАЗК почало розслідування про корупцію Кличка після його чартерних польотів із забудовниками

НАЗК почало розслідування про корупцію Кличка після його чартерних польотів із забудовниками

  • 2 Листопада, 2017
  • 1568 Переглядів
  • 0

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало збір даних щодо можливої ​​корупції мера Києва Віталія Кличка.

Про це очільнику столиці повідомили в офіційному листі, який опинилося у розпорядженні “Страни“.

У НАЗК повідомили Кличка, що отримали інформацію про можливе порушення ним закону “Про запобігання корупції” і починають збирати дані по цьому факту.

Зокрема у НАЗК подивилися журналістське розслідування програми “Схеми” про те, як Кличко літав на приватному літаку зі скандальними київськими забудовниками, зокрема, з нардепом Максимом Микитасем.

Кличко тоді відповів журналістам, що випадково зустрів на вулиці під Неаполем Максима Микитася і погодився придбати квиток на чартер, оскільки мав переліт зі “стикуванням”, а Микитась летів прямим рейсом.

Однак у НАЗК побачили в цьому ознаки адміністративного правопорушення по ст. 172 ч. 5 і 172 ч.2.

Кличка запрошують прийти завтра, 2 листопада, на 11:00 на допит в НАБУ і дати пояснення.

Нагадаємо, ще у вересні Національне агентство з питань запобігання корупції ініціювало перевірку з приводу спільного польоту мера Києва Віталія Кличка та відомих столичних забудовників приватним літаком із Неаполя.

Як повідомлялось, мер Києва Віталій Кличко ввечері 17 серпня прилетів з Неаполя до Києва на приватному літаку разом з відомими столичними забудовниками.

Читайте також: Кличко розповів про зустріч з Фірташем і свої перельоти з будівельними магнатами

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE