Politerno > Україна і світ > НАЗК ініціювало перевірку Віталія Кличка через його спільний чартер із забудовниками Києва (Відео)

НАЗК ініціювало перевірку Віталія Кличка через його спільний чартер із забудовниками Києва (Відео)

  • 19 Вересня, 2017
  • 1454 Переглядів
  • 0

Національне агентство з питань запобігання корупції ініціювало перевірку з приводу спільного польоту мера Києва Віталія Кличка та відомих столичних забудовників приватним літаком із Неаполя

Про це передає “Радіо Свобода” з посиланням на лист агентства.

Так, НАЗК розпочало збір фактичних даних, на основі яких буде встановлено наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією.

Як зазначають у Нацагентстві, наведені факти можуть містити ознаки корупційних правопорушень, зокрема, порушення встановлених законом обмежень стосовно одержання дарунка та порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів.

Нагадаємо, ввечері 17 серпня мер Києва Віталій Кличко прилетів із Неаполя до Києва приватним літаком разом із главою держкорпорації “Укрбуд”, нардепом Максимом Микитасем та екс-депутатом Верховної Ради від Партії регіонів Вадимом Столаром.

Вадима Столара часто називають “сірим кардиналом” Києва. Зокрема, експерт із містобудування Віктор Глеба зазначив журналістам, що у 2015 році він проходив своєрідну співбесіду в офісі Столара, коли хотів влаштуватися в один із департаментів Київської міськадміністрації.

У коментарі програмі “Схеми” мер Києва Віталій Кличко повідомив, що за оренду чартера платив Микитась. За словами Кличка, він випадково зустрів на вулиці в Неаполі Максима Микитася і погодився придбати квиток на чартер, бо мав переліт зі “стиковкою”, а Микитась летів прямим рейсом.

Натомість народний депутат Максим Микитась повідомив, що також не платив за весь чартер, а лише придбав квиток: “Я лише платив за ті місця, які були оплачені. Я сидів, я ж не стоячи там летів. Я сидів у своєму кріслі. От за нього я і заплатив”, – заявив Микитась.

Як він опинився у одному літаку з Кличком і Столаром, народний депутат Микитась повідомити відмовився, пояснивши, що це “особисте питання”.

У рахунку за переліт, який Віталій Кличко надіслав журналістам, зазначено, що мер Києва мав оплатити 1500 євро без ПДВ на рахунок компанії Tango limeted, зареєстрованої на Сейшельских островах.

Журналісти звернулися до компанії AirPink, яка надає в оренду літак, яким скористалися Кличко, Микитась, Столар і Казанцева, із запитанням, чи існує можливість придбання окремого квитка на чартер. Компанія заперечила таку можливість.

Також у AirPink повідомили, що переліт літака Неаполь – Київ коштує 13 300 євро.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE