Politerno > Україна і світ > МВФ висуває Україні ряд вимог для отримання наступного траншу

МВФ висуває Україні ряд вимог для отримання наступного траншу

  • 3 Листопада, 2017
  • 1709 Переглядів
  • 0

Міжнародний валютний фонд висуває 4 вимоги до України для отримання наступного траншу.

Про це 3 листопада 2017 року повідомляє сайт «Українські новини» з посиланням на представника МВФ в Україні Йоста Люнгмана.

Умовами для четвертого перегляду програми є прийняття закону про приватизацію, що забезпечить прозорий продаж держактивів, також вимогою була вже прийнята пенсійна реформа.

“Ми зараз оцінюємо, наскільки вона відповідає пенсійній системі. Необхідне також створення антикорупційного суду й урегулювання питання із цінами на газ – та постанова (№187), яку було прийнято в лютому урядом”, – сказав він.

Також Люнгман вказав на необхідність прийняття земельної реформи.

“Ми не відмовилися від цієї реформи. Ми вирішили її відкласти на 2018 рік для того, щоб дати час для її комплексної розробки й знаходження консенсусу в суспільстві”, – додав він.

Представник МВФ зазначив, що Україна вже виконала програму на 2/3, було отримано 12,5 млрд доларів.

Серед найважливіших проведених реформ він вказав на реформу банківського сектору, введення змінного курсу, таргетування інфляції, створення НАБУ й реформу енергетичного сектору.

Раніше стало відомо, що НБУ очікує візит місії МВФ в листопаді.

Також НБУ погіршив прогноз міжнародних резервів та не очікує наступного траншу МВФ в 2017.

Як повідомлялось, міністр фінансів України Олександр Данилюк переклав відповідальність за наступний транш МВФ на Раду. Він зазначив, що Міжнародний валютний фонд буде готовий виділити наступний транш після ухвалення парламентом низки законів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE