Politerno > Україна і світ > Бойовики обстріляли з “Градів” Авдіївку і Опитне, а також імітували обстріли ДФС з боку ЗСУ

Бойовики обстріляли з “Градів” Авдіївку і Опитне, а також імітували обстріли ДФС з боку ЗСУ

  • 5 Листопада, 2017
  • 1426 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 5 листопада, бойовики, грубо порушуючи мирні домовленості, обстріляли з реактивних систем залпового вогню прифронтові населені пункти Донеччини – під удар з “Градів” практично одночасно потрапили населені пункти Авдіївка та Опитне.

Про це йдеться у повідомленні СЦКК

По Авдіївці російськими найманцями було випущено 137, а по Опитному – 110 реактивних снарядів. Цинічно порушуючи Мінські домовленості, незаконні збройні формування окремих районів Донецької області в черговий раз ставлять під загрозу життя мирних жителів. Тим самим демонструючи, що здоров’я, а найголовніше, життя мирного населення, людей похилого віку та дітей, які в вихідний день гуляли на вулиці та займалися повсякденними справами, не має для них ніякої цінності.

Це в черговий раз засвідчує, що керівництво бойовиків навмисно йде на подальше загострення конфлікту та вкотре демонструє небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідомо порушує Мінські домовленості.

Також українська сторона СЦКК наголошує, що з боку НЗФ ОРДО другу добу поспіль продовжуються провокаційні випадки порушення режиму припинення вогню під час здійснення ремонтно-відновлювальних робіт.

Так, 03 листопада 2017 року, НЗФ ОРДО обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію.

Співробітники станції зафіксували пошкодження резервного хлоропровіду.

Українська сторона СЦКК заявляє, що ця бойова активність спрямована, насамперед, на обґрунтування їхніх обстрілів та дискредитацію підрозділів Збройних Сил України. А також пов’язана з небажанням НЗФ ОРДО проведення планових регламентних робіт по обслуговування камери та її нормального функціонування по верифікації випадків порушення режиму припинення вогню.

Українська сторона СЦКК засуджує такі цілеспрямовані дії НЗФ ОРДО щодо перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ та небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо перемир’я.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE