Politerno > Україна і світ > 5 листопада у Львові пройшли одразу два марші – Марш слави ЗУНР та “Марш волі”

5 листопада у Львові пройшли одразу два марші – Марш слави ЗУНР та “Марш волі”

  • 5 Листопада, 2017
  • 1501 Переглядів
  • 0

Марш слави ЗУНР Фото: прес-служба Львівської ОДА

Сьогодні, 5 листопада, в центрі Львова пройшов урочистий марш слави Галицької Армії і військ Української Народної Республіки. Марш був організований на честь 99-ї річниці Листопадового повстання.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Близько 60 жителів міста та учасників реконструкції з інших областей України у формі Української Галицької армії пройшли від скверу “На Валах” через проспект Свободи до площі Ринок.

Ходу супроводжував оркестр Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності, який виконував відомі стрілецькі пісні та марші.

Крім того, громадська організація “Товариство пошуку жертв війни “Пам’ять” провела перед Ратушею і в сквері “На Валах” театралізоване військово-історичне дійство “Бої за столицю – Львів”, яке відтворило події 1918 року.

За словами реконструкторів, ці локації для відтворення вибрали не випадково. Відтворювались події в тих місцях, де вони дійсно відбувалися 99 років тому.

Також відбувся “Марш волі”, присвячений 129-й річниці від дня народження відомого анархіста Нестора Махно.

Марш пам’яті Махно Фото: facebook.com/riznychenko.d

Про це повідомляє голова організації “Новий Вогонь” Дмитро Різниченко на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляється, що організаторами вуличного маршу виступили активісти ліво-націоналістичної організації “Автономний опір”, яких СБУ звинувачує в підготовці держперевороту і роботі на Росію.

“У Львові сьогодні успішно пройшов марш світлої пам’яті Нестора Івановича Махна, славного сина українського народу. Незважаючи на напад, влаштований співробітниками СБУ на організаторів – “Автономного Опору”- чорти з три хто злякався. Захід був справою честі. А вчора так само успішно відбувся традиційний турнір з єдиноборств пам’яті героїв УПА, під символічною назвою “Нескорені”. На обидва заходи ми були запрошені в якості почесних гостей, чим неабияк пишаємося”, – зазначив в соцмережі учасник маршу.

При цьому самі “автономи” готували на 14 жовтня марш УПА і взагалі відомі у Львові “бандерівськими” акціями.

Серед них є проукраїнські переселенці з Криму Денис Мацола та Максим Осадчук, учасники кримського “Євромайдану” і соратники Сенцова і Кольченко, ув’язнених в Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE