Politerno > Україна і світ > Американські ЗМІ пояснили тактику російських тролів на виборах в США

Американські ЗМІ пояснили тактику російських тролів на виборах в США

  • 9 Листопада, 2017
  • 1682 Переглядів
  • 0

Користувачі інтернет-мікроблогів Twitter, яких адміністрація цього сервісу заблокувала через підозри в спробах вплинути на результат виборів президента США, намагалися відвернути увагу від скандалів за участю Дональда Трампа і перенаправити критику на кампанію Хіларі Клінтон.

Про це повідомляє агентство Associated Press (AP).

У приклад такого “втручання” наводиться випадок у жовтні 2016 року.

Тоді, за даними АР, з двох “російських” акаунтів (SpecialAffair і ScreamyMonkey), які були зареєстровані з різницею всього в три дня в 2014 році, одночасно були відправлені повідомлення про витік документів Демократичної партії, які опублікував Wikileaks.

Також повідомляється, що, нібито, “російські тролі” охоче підхопили тему поганого здоров’я Хілларі Клінтон.

У 2016 році, під час траурної церемонії в пам’ять про жертви теракту 11 вересня, вона відчула себе погано і була змушена покинути захід. Після цього її представник повідомив, що Клінтон діагностували пневмонію і призначили лікування антибіотиками.

Уже 15 вересня вона повернулася до своєї виборчої кампанії і звернулася до виборців під композицію “I Feel Good” Джеймса Брауна.

Користувач Twitter Pamela_Moore13 зазначив, що Браун помер від пневмонії, і цю тему, за даними АР, підхопили мінімум 11 користувачів “пов’язаних з Росією акаунтів”.

Інша історія пов’язана з Трампом вже безпосередньо.

Через кілька годин після того, як The Washington Post опублікувала відеоролик, у якому Трамп, не соромлячись грубощів, розповів телеведучому Біллі Бушу про те, як він поводиться з вподобаними йому жінками, з аккаунта America_1st (25 тис. підписників) був відправлений твіт, який перекладав увагу на Хілларі Клінтон.

“Знову мейнстрімні ЗМІ говорять нам про це відео з Біллі Бушем. Може, їм нагадати, як Хілларі захищала насильника і сміялася над його жертвою? (Можливо, тут малося на увазі жорстоке вбивство лідера Лівії Муаммара Каддафі і сміх Клінтон, як реакцію на це – ред.). Аналіз AP демонструє очевидну стратегію російського кібер-втручання: швидко реагувати, спотворювати повідомлення і відволікати увагу від будь-яких негативних новин про Трампа”, – йдеться в статті.

“Росіяни тролі” експлуатували і інші гострі теми, зокрема тему расової дискримінації. Вони поширювали відео, в якому чорношкірий пастор пояснює, чому потрібно голосувати за Трампа та ін.

Інтернет-сервіс Twitter заблокував “російські облікові записи”, видаливши опубліковані з них твіти, проте “обмежене число” таких повідомлень було отримано “шляхом зіставлення облікових записів з архівом [метаданих].

Всього AP проаналізувало зміст 36 210 твітів, відправлених з майже чотирьохсот “пов’язаних з Росією” акаунтів.

Соціальні мережі Facebook і Twitter в даний час співпрацюють з американськими спецслужбами і спеціальними комісіями конгресу США, які ведуть розслідування про втручання Росії в передвиборну кампанію 2016 року.

У фокусі уваги – повідомлення користувачів в соціальних мережах, а також легальна покупка реклами на гострі для США теми расової рівності, носіння зброї, прав ЛГБТ і т.д.

Москва неодноразово заперечувала, що будь-яким чином намагалася вплинути на результат президентських виборів.

Як відомо, в ФБР підтвердили, що колишній глава бюро Комі виправдовував Хілларі.

Стало відомо, що Джеймс Комі написав чернетку листа, що виключає вину Хілларі Клінтон, до того як розслідування було завершено. Багато свідків не були допитані, в тому числі сама Клінтон.

Читайте також: Екс-співробітниця ФАН розповіла про “фабрику тролів” Путіна

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE