Politerno > Україна і світ > Екс-співробітниця ФАН розповіла про “фабрику тролів” Путіна

Екс-співробітниця ФАН розповіла про “фабрику тролів” Путіна

  • 5 Листопада, 2017
  • 1526 Переглядів
  • 0

Бізнесмен Євген Пригожин, якого пов’язують з президентом РФ Володимиром Путіним, мав відношення до Федерального агентства новин і намагався впливати на ситуацію на сході України.

Про це заявила колишній директор з розвитку ФАН в розмові з телеканалом “Дождь”.

Зокрема колишня співробітниця ФАН, яка не погодилась назвати своє ім’я, сказала: “Ви повинні розуміти, що Пригожин, він як би намагався всього багато різного зробити. Він намагався вплинути на ситуацію в Донецькій республіці. І хлопці, які працювали у нас, вони так і думали”.

Будівля ТОВ “Інтернет-дослідження”, яке отримав популярність як “Фабрика тролів” і “Міністерство брехні”.

За даними РБК, створене в 2014 році ФАН є частиною “фабрики медіа”, що об’єднує 16 порталів, які пов’язані один з одним або загальною адресою, або загальним керівником, або унікальним ідентифікатором сервісів Google.

Можливим інвестором обох “фабрик” називалися структури добре знайомого з президентом РФ Володимиром Путіним бізнесмена Євгена Пригожина.

Журналістка з Пітера Людмила Савчук у 2015 році кілька місяців пропрацювала на так званій фабриці інтернет-тролів в Пітері. Звільнившись, вона подала в суд на колишнього роботодавця і оприлюднила секрети її роботи. Савчук проникла в організацію і, звільнившись, оприлюднила всі секрети її роботи.

Як відомо, Google і Facebook звітують перед конгресом США, демонструючи приклади того, як російська влада або їх агенти намагалися втрутитися в хід президентських виборів і вплинути на громадську думку.

Сумарну аудиторію, яку могли зібрати проплачені з Росії пости, компанії Facebook і Twitter оцінюють в 120 мільйонів чоловік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE