Politerno > Україна і світ > У Новоград-Волинському затримали активіста “Руху визволення” (Відео)

У Новоград-Волинському затримали активіста “Руху визволення” (Відео)

  • 26 Листопада, 2017
  • 1427 Переглядів
  • 0

У Новоград-Волинському затримали активіста “Руху визволення”, добровольця батальйону ОУН Леоніда Литвиненко.

Про це УП повідомив нардеп Єгор Соболев, який бере участь у акції під Верховною Радою.

За його словами, Литвиненко з позивним “Бек” – з м. Миргород Полтавської област, був командиром роти у батальйоні ОУН та брав участь у товарній блокаді, а також є одним з організаторів наметового табору на вул. Грушевського у Києві.

“За попередньою інформацією, затриманих  (Виногродського та Литвиненка) вивозять до донецької поліції”, – написав Соболєв на своїй сторінці у Facebook.

Рух “Визволення” на своїй сторінці у Facebook повідомив також, що Литвиненко бере участь у блокаді поруч з Новоград-Волинським “контрабанди російського палива до України, організованої фірмами Віктора Медведчука”.

На відео з камер спостереження, яке оприлюднено на сторінці Руху, датованому 13:06 26 листопада, видно: участь у затриманні беруть близько 10 силовиків, які хапають людину біля авто та валять її на землю.

Коментарів правоохоронців з приводу затримання наразі немає.

Як відомо, раніше бійця батальйону “Донбас” Олександра Новікова заарештували на 60 діб у справі про викрадення іншого бійця батальйону Олександра Калашника у 2014 році. Суд над Новіковим відбувся після того, як 24 листопада  “Рух визволення” заявив про його викрадення.

Окрім того згодом “Рух визволення” заявив, що невідомі викрали їхнього активіста, другого командира батальйону “Донбас” Анатолія Виногродського.

У поліції заявили, що Виногродського затримали у Києві у справі про напад на охоронця в Кіровоградській області.

Як відомо, акція під ВР почалася з “Всеукраїнського збору” за велику політичну реформу 17 жовтня. Її учасники вимагали ухвалити закони про скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду і зміни виборчого законодавства.

Учасники акції встановили під ВР кілька наметів.  19 жовтня політична партія “Рух нових сил” та депутати “Сапопомочі” вирішили продовжувати протестну акцію під парламентом, решта учасників мітингу з акції вийшли.

Ввечері 21 жовтня учасники акції під Верховною Радою утворили військовий табір та заявили про ультиматум президенту Петру Порошенку, вимагаючи внесення до парламенту законів про Антикорупційний суд та про імпічмент.

22 жовтня, у своєму виступі на площі Конституції, екс-глава Одеської ОДА та один з організаторів “Всеукраїнського збору” Міхеїл Саакашвілі повідомив, що акція триватиме “мінімум до наступного пленарного тижня” – 7 листопада.

На “Марші обурених”, який відбувся за ініціативи Саакашвілі 12 листопада, учасники заявили про вимогу ухвалити закон про імпічмент до 3 грудня. У разі, якщо цю вимогу не буде виконано, буде оголошено про “народний імпічмент”. Також тоді Саакашвілі анонсував створення тренувального табору під Радою

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE