Politerno > Тернопільщина > Влада чи ГО – хто надаватиме соціальні послуги населенню?

Влада чи ГО – хто надаватиме соціальні послуги населенню?

  • 27 Листопада, 2017
  • 1837 Переглядів
  • 0

Психологічна реабілітація учасників АТО, підтримка дітей, позбавлених батьківського піклування, соціалізація людей похилого віку, боротьба із бездомністю – ці та багато інших функцій мала би виконувати влада. Але чи реалізовує вона їх якісно? Вирішенням може стати соціальне замовлення.

28 листопада о 14:00 год. в “зеленій кімнаті” Тернопільської міської ради відбудеться круглий стіл на тему соціального замовлення та як влада може делегувати свої зобов’язання громадським організаціям за бюджетні кошти.

Соціальне замовлення — комплекс заходів з розробки соціальних програм і соціальних проектів за рахунок бюджетних та інших засобів шляхом підписання соціальних контрактів на конкурсній основі. Предметом соціального замовлення є некомерційна оплачувана замовником послуга, надавана соціально-незахищеним групам населення провайдером послуг із числа недержавних формувань. Виконавець послуги визначається за результатами публічного конкурсу.

До слова, подібна практика вже не нова і успішно реалізується в Сумах, Одесі, Хмельницькому та інших містах. Постанова Кабінету Міністрів України №324 “Про затвердження Порядку здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів” уже визначила процедуру проведення конкурсів, відборів, визначення потреб… За місцевою владою необхідна лише її воля та бажання йти на співпрацю.

Саме тому, запрошуємо на круглий стіл громадські організації, які мають пропозиції до впровадження цього механізму в Тернополі.

Запрошені до участі в круглому столі:

  • Леонід Бицюра – заступник міського голови Тернополя;
  • Тетяна Горбоніс – директор Центру соціальних служб для сім’ї та молоді Тернопільської міської ради;
  • Представники Управління охорони здоров’я; соціальної політики; освіти і науки; у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму; фінансового управління Тернопільської міської ради;
  • Ірина Білик – експерт Центру громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі (ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики»);
  • Мар’яна Гевко – голова ГО “Молодіжний центр розвитку “МІСТ”;
  • Марія Іщенко – експерт Коаліції ГО “Тернопільський Центр Реформ”;
  • представники громадськості та ЗМІ.

Контактна особа:  068-005-88-54, [email protected] – Ірина Білик

Довідка:

[spoiler]Центр громадського контролю “Дій!” – спільний проект чеської організації People in Need та всеукраїнської громадської організації Центр UA за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект полягає у розбудові в Україні мережі моніторингових центрів, які опікуються питаннями громадського контролю за діяльністю органів місцевої влади. До основних компонентів діяльності проекту відносяться: моніторинг та аналітика, адвокація, громадсько-правова просвіта, створення проактивності місцевого громадського сектору та його консолідація. Мережа на цьому етапі охоплює ключові міста в Україні, де на сьогодні цікава і динамічна громадсько-політична активність – Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ та Маріуполь (Донеччина).[/spoiler]

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE