Politerno > Тернопільщина > Одіозний нардеп Барна виявився фігурантом трьох кримінальних проваджень

Одіозний нардеп Барна виявився фігурантом трьох кримінальних проваджень

  • 22 Грудня, 2017
  • 1888 Переглядів
  • 0

Народний депутат Олег Барна з Тернопільської області (округ №167, Блок Петра Порошенка), був фігурантом трьох кримінальних проваджень.

Про це йдеться у статті Оксани Ставнійчук на УП.

Громадський рух ЧЕСНО знайшов у Судовому реєстрі кримінальну справу №1-95/10, де Олега Барну звинувачують у нанесенні побоїв та заподіяння легкого тілесного ушкодження службовій особі у зв’язку з її службовою діяльністю (частина 2 статті 350 КК України).

За даними Судового реєстру, у березні 2010 року Олег Барна зайшов до кабінету очільника Чортківської районної державної адміністрації Тараса Капусти. З ним і відбувся конфлікт.

На той момент уже вчителя фізики, інформатики та “Захисту Вітчизни” Білобожницької школи Гусятинський райсуд засудив до трьох років у грудні 2011 року за частиною 2 статті 350 КК України – побої або легкі/середні ушкодження, нанесені службовій особі. Пізніше – після апеляції Барни – вирок суду було змінено на один рік умовно.

Ще про два випадки Громадському руху ЧЕСНО Барна розповів у коментарі.

Один випадок стосувався ляпаса першому заступнику РДА Любомиру Хруставці у 2006 році. Другий випадок стався через невиплату зарплати. Утім, за словами нардепа, Комісія обласної ради встановила, що зарплата не виплачувалася з вини казначейства.

29 жовтня 2017 року Олег Барна побив чортківського підприємця Ігоря Мізероту. Зробив це народний обранець на очах у сільських пастухів та рибалок. За медичною допомогою потерпілий звернувся у Чортківську районну комунальну лікарню. Після того, як медики зняли побої, пан Ігор написав заяву на кривдника в правоохоронні органи. Зауважимо, що той самий Мізерота є стороною обвинувачення в кримінальному провадженні щодо захоплення заручників.

Після того як Барна не проголосував у липні 2017 року за зняття недоторканності з кількох нардепів, його закидали яйцями біля парламенту. 13 грудня двом автомайданівцям додому принесли повістки з проханням з’явитися до Головного слідчого управління Національної поліції для участі у “слідчих діях”. Згодом їм вручили підозри у скоєнні злочину.

За понад три роки депутатства Олег Барна запам’ятався низкою інцидентів. У вересні 2015 року Барна зламав ребро Юрію Чижмарю з “Радикальної партії”. А наприкінці 2015-го нардеп в буквальному сенсі виніс прем’єра Арсенія Яценюка з трибуни Верховної Ради.

За Барну проголосувало 28,53% виборців (28403). У ВРУ Олег Барна зайшов зі своїм братом Степаном Барною (БПП), який з травня 2015 року і понині обіймає посаду губернатора Тернопільської області.

Нардеп Барна є головою підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції юридичними особами.

На антикорупційному комітеті під час голосування за аудитора НАБУ Олег Барна підтримував просування Найджела Брауна. На останньому засіданні комітету Барна проголосував за відставку Єгора Соболєва з посади голови.

Також Олег Барна був серед депутатів від БПП, які нещодавно подали до Верхової Ради на заміну законопроект про вибори народних депутатів за мажоритарною системою.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE