Politerno > Україна і світ > Нардепи з БПП подали законопроект про парламентські вибори за мажоритарною системою

Нардепи з БПП подали законопроект про парламентські вибори за мажоритарною системою

  • 19 Грудня, 2017
  • 1449 Переглядів
  • 0

До Верхової Ради подали на заміну законопроект про вибори народних депутатів за мажоритарною системою.

Про це повідомляє “ОПОРА“.

“19 грудня, до Апарату Верховної Ради України був поданий на заміну законопроект №7366 про вибори народних депутатів України за мажоритарною системою”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сам проект зареєстрували ще 6 грудня і 20 грудня – останній день подання альтернативних законопроектів від народних депутатів.

Серед співавторів законопроекту – Олег Барна, Сергій Рудик, Андрій Река та інші народні депутати.

“Фокусом є те, що законопроект був зареєстрований 6.12, потім на сайті ВРУ з‘явилась позначка “відкликаний”, а станом на зараз додалось під 3 десятки співавторів та 1 день на альтернативні”, – зазначила голова правління громадянської мережі “ОПОРА” Ольга Айвазовська.

Громадянська мережа ОПОРА закликає народних депутатів України оперативно зареєструвати альтернативні законопроекти, “аби при розгляді цього питання у стінах парламенту не відбулось безапеляційного голосування за законопроект, що не відображає всіх позицій щодо виборчої системи в Україні”.

Як повідомлялось, 7 листопада народні депутати проголосували у першому читані за проект Виборчого кодексу, який передбачає голосування за відкритими списками.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE