Politerno > Тернопільщина > Сергій Надал отримує зарплату у 6,6 разів вищу від середньої

Сергій Надал отримує зарплату у 6,6 разів вищу від середньої

  • 19 Грудня, 2017
  • 1509 Переглядів
  • 0

Міський голова має отримувати гідну зарплатню, і це повинно нормально сприйматися громадою. Популізм про низькі зарплати може призвести до того, що люди не сприйматимуть мерів, які потребуватимуть достойної оплати праці й не матимуть коштів із бізнесу, щоб забезпечити собі життя.

Такий висновок роблять фахівці руху ЧЕСНО.

Але за цих умов мер має показувати результат, і це точно мають бути не статті в комунальних газетах і листівки передвиборчого формату в кожну скриньку.

Громадський рух ЧЕСНО пропонує мерам звітувати в новому форматі – прямий ефір з інтерактивними питаннями від громадян та експертів. І на цих ефірах треба буде говорити, що саме зроблено для розвитку міста, суми залучених інвестицій”,– говорить Віта Думанська, керівник національної кампанії #ЧЕСНОзвіт.

“У такому форматі вже погодилися звітувати мери Львова, Хмельницького, Чернівців. Запрошуємо мерів міст доєднатися до національної кампанії #ЧЕСНОзвіт. Запроваджуємо нові стандарти звітування не лише в мегаполісах, але й у малих громадах. Голова селища Коцюбинське теж підтвердила намір звітувати”, – додає Думанська.

Як відомо, в Україні премії до зарплат мерів встановлюють місцеві депутати. Якщо не відголосують премії – мер житиме на голий оклад. Якщо депутати надумають вижити мера, який веде боротьбу з корупційними схемами, – посадять на мінімалку.

Громадський рух ЧЕСНО вирішив вивчити та порівняти зарплати топ-менеджерів-управлінців міст в Україні та за кордоном. Для цього зарплати мерів співставили із середніми зарплатами в регіоні.

В обласних центрах України ситуація різнорідна. Мер Тернополя Сергій Надал отримує зарплатню, яка у 6,6 разів вища від середньої. Свої доходи Надал ЧЕСНО не коментує.

У той же час мери Києва, Житомира, Одеси та Кропивницького отримують зарплатню заледве більшу, ніж середній рівень доходів у регіоні.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE