Politerno > Україна і світ > Як у ГПУ з’явилась можливість для подорожей в Австрію

Як у ГПУ з’явилась можливість для подорожей в Австрію

  • 3 Лютого, 2018
  • 1402 Переглядів
  • 0

Хтось із “переможців” Майдану літає на Мальдіви, хтось на Сейшели. А наші рядові прокурори мріють дістатися хоча б до Австрії. Звичайно, у відрядження, а не за свої гроші.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook політолог Віктор Небоженко.

І ось тепер така нагода трапилася. Скандально відомий “в’язень московської совісті”, талановитий головний редактор популярного сайту “Страна”, проти якого наша доблесна прокуратора невміло формувала якісь мутні звинувачення в якихось злочинах, на новорічні свята втік до Австрії.

У відповідь несумуючий, непристойно засмаглий і відпочивший Генпрокурор України на пальцях пояснив здивованій публіці, що так буває і нічого страшного в цьому немає. Хтось десь в прокуратурі не встиг підписати якийсь папірець. Але тепер Генпрокуратура з подвійною енергією буде багато років наполегливо домагатися його видачі. Мовляв, у нас є досвід. Ми завжди так робимо.

Тепер київські слідчі і прокурори зі спокійною душею зможуть їздити в Австрію, визволяти журналіста Гужву з лап австрійського правосуддя. Буде корисно і приємно.

Дізнавшись про втечу, саме в Австрію, скандального журналіста Гужви, інший “в’язень кремлівської совісті”, людина, що знімає і призначає президентів в Україні, всесильний олігарх Фірташ скривився.

От буде неприємно, якщо втікачеві журналісту Гужві, який обдурив всю Генпрокуратуру України, нададуть політичний притулок в Австрії, а всесильному Фірташу його не дадуть і відправлять в США, як це сталося з Лазаренком.

Нагадаємо, днями головний редактор видання “Страна.ua” Ігор Гужва звернувся до австрійської влади з проханням надати політичний притулок.

Він виїхав з України після того, як у нього закінчився термін запобіжного заходу.

Вчора на брифінгу Луценко заявив, що Генеральна прокуратура має намір клопотати про міжнародний розшук Гужви.

Луценко зазначив, що Гужва “втік з України, коли в одній зі справ проти нього суд закінчував стадію дебатів”.

“Ми будемо клопотати про зміну запобіжного заходу, спочатку внутрішнього, а потім і міжнародного розшуку”, – сказав Луценко.

Читайте також: Вектор відпочинку або втечі – Небоженко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE