Politerno > Україна і світ > Демократичний світ втомився не від України, а від її керівництва – Григорій Немиря

Демократичний світ втомився не від України, а від її керівництва – Григорій Немиря

  • 31 Березня, 2018
  • 1501 Переглядів
  • 0

Заяви про втому демократичного світу  від України не відповідають дійсності.

Про це заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря заявив під час програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«Демократичний світ втомився не від України, а від її керівництва, яке бере на себе зобов’язання та дає обіцянки, а потім  нічого не робить», – сказав він.

Як зауважив Григорій Немиря, про це свідчить вчорашня заява Єврокомісара з питань політики сусідства та розширення Йоганнеса Хана щодо е-декларування, у якій він розділив керівництво України та її народ та нагадав, що ЄС неодноразово вимагав від нашої країни скасувати е-декларування для громадських організацій, але нічого не було зроблено.

За словами Єврокомісара, українська влада не виконала своїх зобов’язань.

У зв’язку з цим парламентарій нагадав, що партія «Батьківщина» зареєструвала наступні законопроекти – про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій осіб (№6271) та про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб (№8209 – зареєстрований 29 березня), якими повністю скасовується е-декларування для громадських організацій, але правляча коаліція заблокувала ухвалення відповідного рішення.

Політик зазначив, що під час його останньої зустрічі з Йоганнесом Ханом Єврокомісар повідомив про те, що президент давав йому обіцянки щодо реалізації певних реформ в Україні, зокрема щодо скасування е-декларування та створення антикорупційного суду, які так і не були виконані.

«Керівництво держави дає обіцянки нашим міжнародним партнерам, нашому народові, на кшталт нульової терпимості до корупції, але нічого не робить. Вже ніхто, ні в Україні, ні за її межами, не вірить, що ці обіцянки  будуть виконані до завершення каденції нинішнього президента та парламенту», – зазначив Григорій Немиря.

Читайте також: “Батьківщина” ініціює розгляд у ПАРЄ питання відповідальності політиків, які користуються офшорами

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE