Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” ініціює розгляд у ПАРЄ питання відповідальності політиків, які користуються офшорами

“Батьківщина” ініціює розгляд у ПАРЄ питання відповідальності політиків, які користуються офшорами

  • 29 Березня, 2018
  • 1483 Переглядів
  • 0

Пропозиція “Батьківщини” розглянути питання відповідальності політиків, які застосовують офшорні схеми у своїй діяльності, отримала позитивний висновок бюро ПАРЄ.

Про це повідомив ініціатор проекту, член постійної делегації України в ПАРЄ, народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко,

За процедурою Парламентської асамблеї, на найближчому засіданні юридичного комітету Асамблеї у квітні цього року буде обраний доповідач у справі, який і готуватиме проект резолюції.

«Після оприлюднення так званих «панамських» та «райських» паперів став очевидним масштаб проблеми застосування офшорних рахунків. Світ отримав документальні підтвердження того, що багато політиків уникають сплати податків у своїх рідних країнах, ховаючи статки та прибутки в офшорах. Це дискредитує політичні системи різних держав. Саме тому я ініціював розробку і затвердження відповідної резолюції ПАРЄ», – заявив політик.

Він повідомив, що щойно отримав порядок денний засідання юридичного комітету ПАРЄ, в якому вказане відповідне питання.

За словами Сергія Власенка, при підготовці резолюції будуть вивчатися приклади з різних країн Європи та світу, зокрема з України.

За результатами доповіді ПАРЄ ухвалить рекомендації щодо відповідальності політиків, які застосовують офшорні схеми.

Читайте по темі: “Темний шоколад” Петра Порошенка або про що говорять документи “райських островів” (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE