Politerno > Україна і світ > Губернатор Кемеровської області таки подав у відставку через трагедію в ТРЦ “Зимова вишня”

Губернатор Кемеровської області таки подав у відставку через трагедію в ТРЦ “Зимова вишня”

  • 1 Квітня, 2018
  • 1428 Переглядів
  • 0

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв таки подав у відставку. Це відбулось на тлі розслідування пожежі у ТРЦ “Зимова вишня”, у результаті якої загинули 64 людини.

Про це повідомляє РІА “Новости”.

У відеозверненні Тулєєв сказав, що зробив усе, що міг, і висловив співчуття рідним загиблих під час пожежі.

“Усі ми переживаємо страшну трагедію, яка сталася в Кемерові 25 березня. Ми втратили 64 людини і більшість з них – діти. Наші діти. Кожен з нас ось все це пропустив вже через своє серце, весь цей жах, біль цієї катастрофи … Разом з нами сумує і вся Росія, і весь світ”, – заявив він.

“Я зробив усе, що міг. Зустрівся з сім’ями загиблих, постарався вирішити питання з наданням допомоги. Ще раз висловлюю найглибші співчуття. Але треба ж жити, далі жити. Жити, щоб зберігати пам’ять про тих, кого ми втратили”, – додав Тулєєв.

Під час своєї промови він вклонився, сидячи за столом.

Відзначимо, що Тулєєв перебував на посаді губернатора більше 20 років.

У той же час, президент Росії Володимир Путін прийняв відставку Тулєєва і призначив в.о. губернатора Кемеровської області віце-губернатора Сергія Цивільова.

Після пожежі в торговому центрі “Зимова вишня” Цивільов зустрічався з учасниками мітингу, які вимагали відставки місцевої влади. Він звинувачував у бажанні “попіаритися на горі” Ігоря Вострікова, у якого в пожежі загинули троє дітей, дружина й сестра.

Пізніше Цивільов став на коліна перед учасниками мітингу, просячи пробачення за пожежу.

Як відомо, пожежа у торговому центрі “Зимова вишня” у Кемеровому сталася 25 березня.  За даними МНС РФ, під час пожежі загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина, є також госпіталізовані. Також є інформація про зниклих безвісти, але їхня кількість різниться.

У справі про пожежу у ТРЦ затримали п’ятьох осіб.

Президент Росії Володимир Путін вважає причиною пожежі у ТЦ недбалість людей.

27 березня на стихійному мітингу у Кемерові родичі загиблих і постраждалих під час пожежі вимагали відставки глави регіону.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE