Politerno > Україна і світ > У Кемерово жителі вийшли на мітинг, вимагаючи розповісти правду про пожежу в ТЦ “Зимова вишня” (Відео)

У Кемерово жителі вийшли на мітинг, вимагаючи розповісти правду про пожежу в ТЦ “Зимова вишня” (Відео)

  • 27 Березня, 2018
  • 1529 Переглядів
  • 0

Вранці 27 березня в Кемерово, куди сьогодні прибув Володимир Путін, жителі вийшли на мітинг до адміністрації регіону і вимагають розповісти правду про пожежу в ТРЦ, де, за офіційними даними, загинули 64 людини.

На площі Совєтов в Кемерово зібралися десятки тисяч людей. Спочатку на площі були виставлені огорожі, але потім їх частково прибрали. Багато хто приніс з собою фотографії дітей. Городяни вимагають від влади розповісти правду про трагедію, що сталася в неділю.

Багато хто не вірить, що оприлюднене число жертв відповідає дійсності. Люди вважають, що відразу після початку пожежі до ТЦ прибуло дуже мало рятувальників, які не зробили всього необхідного для порятунку людей.

Час від часу натовп починає скандувати «Правду!» і «У відставку!».

“Моя думка – винен уряд, який довів країну. Пожежних розрахунків не вистачило, вертольотів немає в найбагатшій країні. А чому? А ви можете мені відповісти, чому? “Грошей немає, але ви тримайтеся!” – говрить один з мітингарів.

Також відомо, що люди штурмували морг. Співробітники моргу в Кемерові пустили ініціативну групу громадян, щоб вони самі порахували загальне число загиблих на пожежі в ТЦ “Зимова вишня”. Багато трупів дітей там не виявлено. Розлючена стихійна юрба кинулася до Путіна. Тисячі поліцейських захищають президента Росії від розлючених городян. Ситуація в місті критична. Помічені навіть БТРи і важка техніка.

Активіст Ігор Востріков запропонував присутнім скласти свій список загиблих, щоб встановити точну кількість жертв.

Перший віце-губернатор Кемеровської області Росії Володимир Чернов заявив, що користувачі соцмереж повинні понести відповідальність за поширення чуток про сотні загиблих на пожежі в кемеровському ТРЦ “Зимова вишня”.

“Ті, хто поширює ці записи з великою кількістю загиблих повинні відповісти за наклеп по повній програмі”, – сказав Чернов, виступаючи на мітингу на площі Совєтов в Кемерово у вівторок.

Він також підкреслив, що готовий понести відповідальність, якщо в його діях знайдуть порушення.

“Якщо скажуть, що винен – ​​я піду”, – сказав Чернов.

Віце-губернатор Кузбасу Сергій Цивільов встав на коліна і попросив вибачення в учасників мітингу.

За даними РІА Новини, через сім годин після початку мітингу представники адміністрації запропонували його завершити і розійтися, однак учасники зустріли цю пропозицію несхвальним гулом.

Після цього звукопідсилююча апаратура, надана мерією, була відключена.

Цивільов намагався говорити в мікрофон, але помітивши, що він не працює, звернувся до присутніх безпосередньо.

“Я хотів би попросити у вас пробачення”, – і несподівано для всіх став навколішки. Через 10 секунд він піднявся і додав: “З давніх-давен на Русі люди вставали на коліна, щоб попросити прощення”.

У відповідь люди стали аплодувати.

Тим часом член ініціативної групи Расім Яролім, який складає на площі альтернативний список зниклих без вести на пожежі, повідомив про 78 зниклих безвісти, з яких близько 70 – діти.

Повідомляється, що у Кемерово відбулася нарада президента Володимира Путіна щодо ймовірних причини пожежі в торговому центрі “Зимова вишня”, де, за офіційними даними, загинули 64 людини. З них – 41 дитина.

Трансляцію засідання вів телеканал “Росія 24”. За словами глави Слєдкома РФ Олександра Бистрикіна, пожежа виникла через коротке замикання або “застосування відкритого вогню”.

“Центр спалаху – дитячий ігровий майданчик, четвертий поверх. Ми зараз призначили експертизу, радимося. Там дві версії – або це самозаймання в результаті поганої електрики, яку замкнуло, або версія, в яку ми менше віримо, – застосування відкритого вогню”, – зазначив Бастрикін.

Він додав, що в рамках розслідування кримінальної справи про загибель під час пожежі десятків людей призначені електротехнічна, будівельна та технічна експертизи.

Президент Росії Володимир Путін оголосив 28 березня день жалоби за загиблими в результаті пожежі в торговому центрі в Кемерово.

Про це пише “Медуза”.

У прес-службі Кремля заявили, що відповідний указ вже підписано Путіним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE