Politerno > Тернопільщина > Як Надал та “Свобода” не можуть пробачити Бричу приєднання Гаї-Шевченківських до Байківців

Як Надал та “Свобода” не можуть пробачити Бричу приєднання Гаї-Шевченківських до Байківців

  • 1 Квітня, 2018
  • 3203 Переглядів
  • 0

Фото “Про все”

Позаминулого тижня відбулося засідання постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань децентралізації. Під кабінет, де відбувалось засідання, прийшла група мешканців Гаї-Шевченківських, яка виступає проти приєднання до Байківецької територіальної громади.

Незгідні з таким варіантом інтеграції села розповіли, що виступають проти приєднання до Байківеців, оскільки їх не влаштовують фінансові наслідки: максимальна оплата за проїзд в транспорті, оплата дітей в садочках Тернополя і т. п.

Депутати порадили “незгідним” звертатися до суду.
Як вдалося дізнатися журналісту “Про все” (Відео) , “під Тернопіль” схиляють  людей “свободівці”. Це гра на користь мера, який зараз в контрах із “курятником Заставного”.

Вони вважають, що опитування щодо інтеграції села сфальсифіковане, а тому рішення депутатів незаконне.

Тема недовіри до проведеного в селі опитування останнім часом активно мусолиться наближеними до міського голови Тернополя інформаційними ресурсами. Адже місто не отримає від уряду належних при об’єднанні в ОТГ субвенцій, а це омріяні спритними чиновниками мільйони гривень.

Масла у вогонь наростаючого конфлікту підлили виступи сільського голови Гаї-Шевченківських, майданівця та знаного у Тернополі активіста Богдана Брича на сесії міськради в підтримку батьків нетернопільських дітей щодо оплати за їхнє харчування. Відомий він також своєю критикою міського голови Сергія Надала щодо ситуації у місті із незаконними забудовами. Рідній партії міського очільника «Свободі» Брич насолив тим, що підтримав її екс-партійців Сороколіта, Турського і Навроцького, коли вони довший час не могли потрапити на своє робоче місце через блокування «тітушками» входу міськради.

Тож усім обізнаним в ситуації цілком зрозумілим стало раптове народження «ініціативної групи» незгідних з приєднанням до Байківців односельців Богдана Брича. В «інтерв’ю» для видань з орбіти міського голови вони бідкаються, що сільський голова Богдан Брич і депутати сільради не хочуть пояснити селянам причини такого рішення (!?), аргументувати, дослухатись і т. п. Під час останніх зборів громади села навіть виник конфлікт, під час якого депутат районної ради з БПП, обізнаний у ситуації, не стримався і нагрубив особливо активній противниці «байківецького варіанту». Звичайно це одразу ж взяли на озброєння медійники Сергія Надала, приписавши чомусь до інциденту сільського голову, який навпаки стримував пристрасті і закликав до порозуміння.

Нагадаємо, згідно проведеного опитування 55,7 % мешканців села проголосували за приєднання до Байківці і 41 % за Тернопіль. Згідно наданих поліції «ініціативною групою» даних, найбільші фальсифікації у селі під час минулорічного опитування були виявленні на 11 окрузі. До речі, у поліції лише прийняли звернення громадян і жодної кримінальної справи, як про це розповідають провокатори, не розпочинали, адже факту злочину на цей час не встановлено.

Ми переговорили з депутатом сільради Поважною Світланою Олегівною, яка було обрана на 11 окрузі.

Як повідомила нам пані Світлана, все, що відбувається навколо роздутого і зрежисованого скандалу – фарс. Депутат розповіла, що на днях організувала збори на своєму окрузі, на яких були присутні усі його мешканці, окрім жителів однієї хати. Усі вони підтвердили свої підписи і жодних фальсифікацій в документі не знайшли. Після цього, пані Світлана звернулась у поліцію із заявою щодо надання завідомо неправдивої інформації органам правопорядку (383 ст. КПК) людьми з так званої «ініціативної групи». Також, за її даними, посланці групи незгідних обходили домівки мешканців її округу і досить «активно» схиляли людей проти приєднання до Байківців.

Більше того, як з’ясувалось, у заяві поданій провокаторами конфілікту у поліцію, вказані люди не з округу Поважної, на чому акцентували увагу протестувальники. Але найбільше обурення викликає той факт, що вони надали копію сторінки опитувального листа журналістам видання «Доба», які в свою чергу взяли і опублікували її, тим самим розголосили конфіденційні дані: прізвища, адреси, телефони жителів села. Тож за цим фактом пані Світлана і мешканці села також готують заяву у поліцію.

А тим часом «ініціативна група» далі педалює тему «фальсифікацій» але уже у Фейсбуці, створивши не то групу, не то сторінку і активно «лайкає» сама себе. Як стверджують жителі села «ініціативна група» незгідних – зацікавлені фінансово провокатори, а їхнім ядром виступають троє одіозних мешканців Гаї-Шевченківських.

Читайте також: Гаї-Шевченківські приєднуються до Байківецької ОТГ попри тиск з Тернополя (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE