Politerno > Тернопільщина > Гаї-Шевченківські приєднуються до Байківецької ОТГ попри тиск з Тернополя (Відео)

Гаї-Шевченківські приєднуються до Байківецької ОТГ попри тиск з Тернополя (Відео)

  • 28 Лютого, 2018
  • 3918 Переглядів
  • 0

22 лютого відбулась 17 сесія 5 скликання Гаї-Шевченківської сільської ради, на якій, серед інших багатьох питань, було схвалено проект рішення «Про добровільне приєднання територіальної громади до Байківецької територіальної громади».

Питання, а куди ж краще інтегруватись Гаї-Шевченківським – до Тернополя чи до Байківців – давно обговорюється, як в селі, так і поза його межами. Влада Тернополя не раз здійснювала атаки на сільського голову Богдана Брича, аби схилити його в бік рішення на користь обласного центру. За для цього, зокрема, використовувалась тема дітей, які навчаються в Тернополі – свого часу мерія виставила непідйомний рахунок селу, як відшкодування витрат на утримання цих дітей за 5 місяців 2016 року в сумі 92 925 грн.

Нещодавно на каналі ІНТБ, який пов’язують з міським головою Сергієм Надалом вийшов сюжет, у якому піднімалась тема недовіри до проведеного в селі опитування щодо інтеграції територіальної громади. Згідно якого 55,7 % проголосували за Байківці і 41 % за Тернопіль. Тож серед громади знайшлись радикально незгідні із «байківецьким варіантом». Деякі з них стверджували, що опитування сфальшоване і навіть погрожували поставити питання недовіри до сільського голови.

Звичайно такі звинувачення виглядають кумедними, з огляду на публічність і прозорість усіх процедур.

Та як би там не було, в атаках на Богдана Брича нічого дивного не має, адже він давно відомий і своєю безкомпромісною позицією щодо неконституційності рішення виконкому Тернопільської міськради по відношенню до нетернопільських дітей, згідно якого їхні батьки повинні сплачувати за харчування у дитсадках. Тоді виступ пана Брича на сесії Тернопільської міської ради дуже розлютив мера, тож і відповідь не заставила на себе довго чекати.

Слід зазначити, що всі рішення сесій, як і відеозаписи самих засідань сільської ради, постійно виставляються на сайті сільради і її сторінці у Facebook. В Ютубі можна знайти кожну сесію у повному обсязі. Це, без перебільшень, чи не одна з найпрозоріших сільських рад в Україні. Тож, любі закиди щодо фальсифікацій є нічим іншим як маніпуляціями й спробами тиску на сільського голову. Ну а підтримка обласного каналу одинадцятьох «ініціаторів» недовіри виглядає надто непереконливо. Інші причетні до «протестних» демаршів зізнаються, що потрапили під вплив цієї групи. Дехто навіть визнав такий вплив під час останньої сесії, на якій і було прийняте остаточне рішення щодо інтеграції в Байкавецьку ОТГ.

Пропонуємо відеозапис ефіру на ІНТБ за участі Богдана Брича і, власне, представниці групи незгідних, пані Галини:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE