Politerno > Україна і світ > “Карпатигаз” судитиметься з Онищенком через його викриття

“Карпатигаз” судитиметься з Онищенком через його викриття

  • 21 Квітня, 2018
  • 1828 Переглядів
  • 0

Приватна нафтогазова компанія “Карпатигаз” подасть до суду на депутата-утікача Олександра Онищенка, щоб спростувати його заяви.

Про це повідомляється на сайті компанії.

“ТОВ “Карпатигаз” готує судовий позов, зокрема до Олександра Онищенка, про спростування недостовірної інформації та захист своєї ділової репутації”, – йдеться у повідомленні.

У компанії наполягають, що інформація, опублікована виданням “Страна” із посиланням на книгу Олександра Онищенка відносно ТОВ “Карпатигаз” є недостовірною.

У цих публікаціях депутат-утікач заявляє, що партія “Народний фронт” нібито створила корупційну схему з видобутку газу, завдяки якій отримала 40 тисяч доларів. Їх нібито використали на передвиборчу кампанію в 2014 році. За словами Онищенка, фігурантом схеми є ТОВ “Карпатигаз”.

Водночас лідер “Народного фронту” Арсеній Яценюк заперечив ці звинувачення і назвав розмови депутата-утікача Олександра Онищенка з нібито президентом Петром Порошенком продовженням брудної і цинічної кампанії проти нього та його партії.

“Ні я, ні партія “Народний Фронт” ніколи не мали жодних фінансових та політичних взаємин із особою на прізвище Онищенко”, – наголосив Яценюк.

Misen Energy AB і “Карпатигаз”, незважаючи на публічний статус, ніколи не розкривали своїх кінцевих власників.

Численні розслідування ЗМІ пов’язують Nellston Holdings Ltd і Norchamo Ltd з так званою групою “РосУкрЕнерго” (РУЕ). Її неформальні представники – Дмитро Фірташ, Сергій Льовочкін, Юрій Бойко та Іван Фурсін.

Підтвердженням тому, що група РУЕ мала відношення до “Карпатигаз”, служить безліч непрямих фактів.Сама Misen багаторазово спростовувала ці дані.

Наприклад, заступником компанії з правових питань працював Рустам Гайсин, помічник Юрія Бойко в 6 скликанні Верховної Ради.

Як повідомлялося, депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка.

Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

Діалог йде російською мовою.

В адміністрації президента ці записи назвали “фейком”.

Місяць тому депутат заявив, що має принаймні один запис розмови, де президент погрожує йому кримінальними справами, “якщо дехто не буде голосувати за його законодавство”.

Читайте також: Як Порошенко по Злочевському питання вирішував. Текст розмови президента з нардепом Онищенком

або Мільйон для Ляшка. Як Радикальна партія стала ручною опозицією. Нові викриття Онищенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE