Politerno > Україна і світ > Інтерпол оголосив у розшук екс-гендиректора Одеського НПЗ щодо “схеми Курченка”

Інтерпол оголосив у розшук екс-гендиректора Одеського НПЗ щодо “схеми Курченка”

  • 10 Травня, 2018
  • 1411 Переглядів
  • 0

Колишнього генерального директора ПАТ “Одеський нафтопереробний завод” оголосили у міжнародний розшук Interpol.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Зазначається, що екс-посадовець підозрюється  в участі у діяльності злочинної організації та злочинах, вчинених у складі вказаного угруповання, а саме умисному ухиленні від сплати зборів, вчиненому службовою особою підприємства, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

У прокуратурі додають, що у квітні 2017 року йому було повідомлено про підозру.

Також вказується, що прокуратура Одещини спільно з Нацполіцією, Управлінням Служби безпеки України в області та Головним управлінням Державної фіскальної служби в області розслідують оборудки з нафтопродуктами у злочинній схемі, організованій колишнім головою спостережної ради групи компаній, та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

У прокуратурі наголошують, що через злочинні оборудки з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшло понад 3 млрд грн загальнобов’язкових платежів.

У квітні минулого року, детективами НАБУ було затримано колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому у справі завдання збитків ДП “СхідГЗК”.

А в травні 2017 року апеляційний суд підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу про борг підприємства перед компанією Ostchem олігарха Дмитра Фірташа. У ЗМІ писали, що шлях до банкрутства заводу відкрито

Як повідомлялося, у червні 2017 року Суворовський районний суд Одеси конфіскував Одеський нафтопереробний завод, що належить групі “ВЕТЕК” Сергія Курченко, на користь Кабінету міністрів.

Загалом під час розслідування цієї справи прокуратура Одещини спільно з органами поліції та Управлінням СБУ в області повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних оборудок з нафтопродуктами по так званій “схемі Курченка”.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Одеської області оголосила у розшук колишнього гендиректора та виконавчого директора Одеського НПЗ.

Читайте також: Команда Порошенка перебрала від Пашинського контроль над Одеським нафтопереробним заводом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE