Politerno > Україна і світ > Команда Порошенка перебрала від Пашинського контроль над Одеським нафтопереробним заводом

Команда Порошенка перебрала від Пашинського контроль над Одеським нафтопереробним заводом

  • 18 Січня, 2018
  • 1348 Переглядів
  • 0

Фонд державного майна заснував ДП “Одеський нафтопереробний завод”, в статутний капітал якого найближчим часом планується передати цілісний майновий комплекс заводу. Реєстрація підприємства була завершена тиждень тому – 12 січня. Після передачі активів заводу в ДП “Одеський НПЗ”, підприємство фактично стане контролюватися оточенням першого заступника голови фракції БПП, армійського друга президента Петра Порошенка, Ігоря Кононенка.

За даними ЕП, найближчим часом до статуту підприємства буде передано цілісний майновий комплекс НПЗ, конфіскований судом в минулому році на користь Кабміну. Відповідне рішення було прийнято в рамках розслідування проти групи ВЕТЕК Сергія Курченка, до складу якої Одеський НПЗ увійшов в 2013 році.

З 2014 року Курченко знаходиться в бігах в Росії. З моменту його переїзду управління заводом здійснювало ДП “Укртранснафтопродукт”, яке на той момент очолював Олександр Горбунов – виходець з команди власника групи “Фактор” Сергія Тищенка, який близький до депутата Верховної Ради від “Народного фронту” Сергія Пашинського.

Після передачі активів заводу в ДП “Одеський НПЗ”, підприємство фактично стане контролюватися оточенням першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка. Непрямим підтвердженням цього є те, що директором держпідприємства призначений Юрій Столяров.

Відбір його кандидатури було здійснено в кінці минулого року на конкурсі Фонду держмайна, який курирує заступник голови відомства Володимир Державін – екс-помічник Кононенка в статусі народного депутата.

Як відомо, 22 квітня 2017 року року за клопотанням прокуратури судом арештований колишній заступник генерального директора з постачання ПАТ “Одеський НПЗ”. Всього в ході розслідування прокуратура Одеської області спільно з органами поліції та Управлінням СБУ в області повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних схем з нафтопродуктами по так званій “схемі Курченка”.

“По одній людині судом вже винесено обвинувальний вирок. В даний час тривають обшуки в приміщеннях Одеського НПЗ”, – йшлося в повідомленні.

Також стало відомо, що мережа АЗС “БРСМ” і Одеський НПЗ незабаром можуть стати частиною державного підприємства, яке буде контролюватися командою президента.

19 червня 2017 року Районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ.

Учора, 17 січня, стало відомо, що Фонд державного майна почав підготовку до проведення конкурсів з продажу 20 великих українських підприємств.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE