Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” вимагає звіту НАБУ щодо розслідування кримінальної справи по Гонтаревій

“Батьківщина” вимагає звіту НАБУ щодо розслідування кримінальної справи по Гонтаревій

  • 17 Січня, 2018
  • 1487 Переглядів
  • 0

“Батьківщина” очікує на профільному Комітеті ВРУ публічного звіту голови НАБУ щодо розслідування злочинів керівництва Нацбанку зі штучного банкрутування банків, рефінансування частини з них і корупції у банківській сфері.

На цьому наголосив заступник Голови партії “Батьківщина” Іван Крулько під час спільного ефіру телеканалу “NewsOne” та радіо “Ера”.

Народний депутат нагадав, що більше року тому Юлія Тимошенко та група депутатів від «Батьківщини» були в Артема Ситника і подали заяву про злочин голови Нацбанку Валерії  Гонтаревої, на підставі якої НАБУ розпочало розслідування.

“Простого  звільнення для Гонтаревої буде замало. Неприпустимо, коли за її відсутності в парламенті розглядають питання щодо звільнення Гонтаревої. Неприпустимо, щоб вона пішла з посади і про неї всі забули. Треба розібратись із діяльністю Нацбанку і з тими махінаціями, які відбувались у банківській сфері за її керівництва”, – сказав він.

Як приклад Іван Крулько згадав ситуацію зі штучним банкрутуванням муніципального банку “Хрещатик”, з якого були виведені кошти крупних клієнтів, а тисячі киян, підприємств і благодійників, зокрема й Фонд Богдана Гаврилишина втратили свої кошти.

На переконання заступника Голови партії, голова НБУ має нести юридичну відповідальність за свої злочини, які продовжують вчинятись тепер вже через її заступників.

“Попри те, що Гонтарева вже 8 місяців у відпустці, вона й далі лишається тіньовим керівником Нацбанку  через своїх заступників. Подивіться, що робиться із курсом гривні. Скільки коштувала гривня, коли вона прийшла на посаду голови НБУ, і скільки вона коштує зараз, коли вона “ефективно” попрацювала? Це і є відповідь на питання про “ефективність” Нацбанку, Гонтаревої та її заступників.  Головне завдання НБУ –  не з детективами Kroll ходити на конференції, а забезпечувати стабільність національної валюти – гривні”, – саркастично резюмував Іван Крулько.

Він також додав, що  такої провальної роботи Нацбанку, як за керівництва Гонтаревої,  за всю історію України ще не було.

“Питання звільнення Гонтаревої вже перезріло. Але хто її тримав на посаді  дотепер? Голосів опозиційних сил для її звільнення замало. А те, що пропрезидентська фракція БПП, яка має більше 140 депутатів, зараз заговорила про те, що її треба  звільняти – великий цинізм. Звільняти її треба було 8 місяців тому, а не тримати у відпустці, ще й платити багатотисячні відпускні”, – пояснив парламентарій.

Читайте також:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE