Politerno > Україна і світ > “Це кандидат, який може вивести країну з олігархічної системи”: експерти спрогнозували перемогу Тимошенко на виборах в першому турі

“Це кандидат, який може вивести країну з олігархічної системи”: експерти спрогнозували перемогу Тимошенко на виборах в першому турі

  • 10 Травня, 2018
  • 7167 Переглядів
  • 0

Впевненим переможцем першого туру наступних президентських виборів, які відбудуться навесні 2019 року, стане лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко.

Про це сьогодні заявили українські експерти під час прес-конференції “Президентські вибори в Україні – диспозиція основних політичних сил перед розгортанням кампанії”.

“Зрозуміло, що, згідно з останніми соціологічними дослідженнями, переможець першого туру президентських виборів – Юлія Тимошенко. Вона гарантовано виходить у другий тур”, – сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

За його словами, лідер “Батьківщини” – це кандидат, який може вивести країну з олігархічної системи.

“Натомість решта кандидатів робитимуть все, щоб різними способами застабілізувати цю олігархічну систему”, – переконаний він.

Коментуючи появу у рейтингах нових обличь, Вадим Карасьов зазначив, що “в Україні потрібно робити нову політику, а не нові обличчя”.

“Не треба чекати, що прийде хтось з шоу-бізнесу і щось зробить. Хіба співаки, артисти не мають відношення до олігархічного правлячого класу?”, – запитав він.

Читайте також: Юля розірве їх усіх! Порошенко хоче дострокові в 18-му, щоб не дати Тимошенко зібрати конституційну більшість в 19-му – Дубінський (Відео)

Зі свого боку експерт Корпорації стратегічного консалтингу “Гардарика” Костянтин Матвієнко нагадав про чергову перемогу “Батьківщини” на останніх виборах в ОТГ, які відбулися 29 квітня.

Згідно з даними, які сьогодні оприлюднила ЦВК, перше місце здобуває політична сила Юлії Тимошенко, друге – БПП “Солідарність”, третє місце отримують самовисуванці.

Матвієнко також зауважив, що як і на попередніх місцевих виборах в ОТГ, “Батьківщина” виборола перемогу “попри тиск і застосування владою адмінресурсу”.

“На сьогодні “Батьківщина” має досить значну перевагу на рівні підтримки. Це підтверджується і соціологією, і 6-ма хвилями виборів в ОТГ. Попри це влада ірраціональним чином починає діяти так, як це було за часів президента Януковича. Замість чесної конкуренції влада йде в боротьбу, яка часто межує з силовим тиском і таким чином підриває свій авторитет. БПП займається політичним самознищенням”, – наголосив експерт.

За інформацією експерта Корпорації стратегічного консалтингу “Гардарика”, підсумки виборів в ОТГ демонструють, що “Батьківщина” рівномірно здобуває перші місця як у прифронтовій зоні, так і в Центральній і Західній Україні.

“Боротися з партією, яка зшиває країну, – є деструктивно”, – заявив Костянтин Матвієнко.

Як відомо, Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив результати нового опитування громадської думки. Згідно з ними, якби вибори президента України відбувалися в середині квітня 2018 року, у першому турі найбільше голосів отримала б Тимошенко (16,1% серед тих, хто збирається голосувати і визначився). Вона випереджає інших кандидатів з великим відривом.

Раніше ми повідомляли, що згідно опитування групи “Рейтинг”, у президентському рейтингу лідирує голова партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко, маючи при цьому підтримку на рівні 8,8%.

Також за результатами соцопитування  Соціс, Тимошенко та її партія ВО “Батьківщина” є електоральними лідерами в Україні.

Читайте також: Люди вірять Тимошенко, а результат партії Гриценка демонструє, що високі рейтинги і реальні вибори не одне і те ж – експерт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE