Politerno > Україна і світ > Перевибори на Одещині: постріли й “мінування” дільниць

Перевибори на Одещині: постріли й “мінування” дільниць

  • 3 Червня, 2018
  • 1337 Переглядів
  • 0

В Одеській області поліція перевіряла інформацію про замінування чотирьох виборчих дільниць у Великомихайлівському та Ширяївському районах.

Як повідомляє поліція Одещини, повідомлення надійшло на спецлінію 102 о 08.02.

На дільницях працювали слідчо-оперативні групи поліції, вибухотехніки та кінологи з собаками.

Пізніше поліція Одещини повідомила, що станом на 13:30 виборчі дільниці у Ширяївському та Великомихайлівському районах перевірені. Вибухонебезпечних предметів та речовин не виявлено. Роботу усіх чотирьох дільниць поновлено.

Разом з тим, у с.Цебрикове поблизу виборчої дільниці стріляли з травматичної зброї.

“Один з громадян здійснив постріл у повітря з зареєстрованого на його ім’я травматичного пістолета. За словами чоловіка, постріл був мимовільним, коли він хотів розрядити зброю”, – повідомили в поліції.

Внаслідок події ніхто не постраждав. Відносно чоловіка складено протокол за ст. 174 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція Одеської області також повідомляє, що в результаті подій в с. Цебрикове Великомихайлівського району 2 червня до відділу поліції було доставлено чотирьох осіб.

Двоє з них притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ще двоє є фігурантами кримінального провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, 2 червня поліція повідомила, що в результаті конфлікту в Цебриковому постраждало 13 правоохоронців. Цьому передувало анонімне повідомлення про замінування дільниці.

У свою чергу, прес-служба “Батьківщини” заявила, що постраждав також депутат Чорноморської міськради від цієї політсили Василь Бугайчук.

“Батьківщина” виступає проти повторних виборів у Цебриківській ОТГ, призначених на 3 червня за надуманими владою підставами після програшу на виборах в ОТГ.

У партії пояснили, що 29 жовтня 2017 року відбулись вибори голови та депутатів Цебриківської громади.

“Проте місцева виборча комісія несподівано і абсолютно незаконно оголосила, що голова громади та депутати від “Батьківщини”, які перемогли, нібито “відмовилися від посад”, і на підставі цього призначила повторні вибори на 3 червня 2018 року”, – йдеться в повідомленні.

1 червня, мешканці Цебриківської громади зібралися на віче, щоб висловити обурення рішенням селищної виборчої комісії.

Сьогодні обласна влада стягнула до селища поліцію з усіх найближчих районів області, щоб захищати не громаду, а місцеву СВК від мешканців Цебриківської ОТГ.

У п’ятницю рух на трасі Одеса-Київ в районі н.п. Знам’янка Іванівського району було паралізовано приблизно з 19:00: жителі Цебриківської ОТГ таким чином висловлювали протест проти призначених перевиборів у громаді.

В результаті акції на дорозі скупчилася велика кількість фур. На місці були присутні правоохоронці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE