Politerno > Україна і світ > США закріпили в декларації український Крим

США закріпили в декларації український Крим

  • 26 Липня, 2018
  • 1352 Переглядів
  • 0

Державний департамент США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму, в якій вказав, що не визнає анексії півострова Росією.

Цей документ був оприлюднений у середу 25 липня, повідомляє Голос Америки.

“Разом із союзниками, партнерами, та міжнародною спільнотою, США відкидають спробу Росії анексувати Крим та зобов’язуються зберігати цю політику до відновлення територіальної цілісності України”, – йдеться у декларації.

Документ закликає Росії поважати принципи, про дотримання яких вона сама тривалий час заявляє, та припинити окупацію Криму.

“Демократичні держави намагаються побудувати вільний, справедливий та процвітаючий світ і ми маємо зберігати відданість міжнародному принципу рівності держав та поважати територіальну цілісність інших країн. Своїми діями Росія повела себе у спосіб, який недостойний великої держави та із власної волі ізолювала себе від міжнародної спільноти“, – твердить Декларація.

Читайте також: “Це не що інше як зрада”. Підсумки зустрічі Трампа та Путіна у Гельсінкі

Президент Петро Порошенко привітав таку заяву Держдепу і подякував президенту США Дональду Трампу.

“Скільки б часу не пройшло, збройна окупація та незаконна анексія частини суверенної держави завершується лише одним – звільненням окупованої території, відновленням територіальної цілісності та компенсацією всіх завданих агресором збитків”, – написав він.

Як відомо, у середині червня портал BuzzFeed News із посиланням на два джерела у дипломатичних колах, які говорили на умовах анонімності, повідомив, що Трамп заявив лідерам “Великої сімки”, що Крим є російським, оскільки усі, хто живе на півострові, розмовляють російською.

У Білому домі не знають про заяву президента США Дональда Трампа, яку він нібито зробив лідерам “Великої сімки”, про те, що Крим є російським.

На саміті НАТО Дональд Трамп уникнув прямої відповіді на запитання про можливість або неможливість визнання анексії Криму, але поклав відповідальність за анексію на свого попередника Барака Обаму.

Водночас президент РФ Володимир Путін заявив, що під час зустрічі із Трампом той не визнав незаконну анексію Криму.

Читайте також: Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі – Bloomberg

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE