Politerno > Україна і світ > “The Atlantic”: Манафорт мав своїх людей у кожному міністерстві України

“The Atlantic”: Манафорт мав своїх людей у кожному міністерстві України

  • 29 Липня, 2018
  • 1265 Переглядів
  • 0

Колишній керівник кампанії Трампа та радник Януковича, політтехнолог Пол Манафорт, мав у кожному міністерстві в Україні своїх людей.

Про це повідомляє журналіст The Atlantic Франк Фоер. У його розслідуванні розкриваються невідомі до цього часу речі з біографії політтехнолога, повідомляє “Громадське“.

Фоер зазначає, що Манафорт вибудував із Януковичем дуже близькі стосунки. Вони часто грали в теніс, відвідували баню і могли навіть плавати голяка. Манафорт змусив Януковича одягатися в такі ж костюми і навіть причісувати волосся у такий самий спосіб.

“Манафорт навчив його, як усміхатись і як вести переговори. І він усе це робив тихо, із задніх сидінь. Він робив це дуже елегантно”, – пише Фоер.

Водночас журналіст зазначає, що Манафорт дуже глибоко проник в українську політичну систему. “Пол мав свій окремий тіньовий уряд. У кожному міністерстві у нього була своя людина”.

Олег Волошин, колишній речник українського Міністерства закордонних справ, розповів Франку Фоеру, що Янукович слухав лише Манафорта, тоді як аргументи урядовців він просто ігнорував.

Автор розслідування згадує, що Манафорт отримував від Януковича величезні суми грошей – більші ніж будь-коли до цього у своєму житті. Послуги політтехнолога часто – хоч і неохоче – оплачувались із кишень українських олігархів, лояльних до Януковича.

Читайте також: The Guardian: Манафорт ухвалював таємні операції проти Тимошенко на користь Януковича

Крім того, після Революції Гідності й повернення до Сполучених Штатів Манафорт почав лікування у психологічній клініці в Арізоні через проблеми особистого характеру. Одна з його доньок навіть зізнавалась, що тоді її батько був на межі самогубства.

За його словами, Генпрокуратура близько двох років тому направляла запит у Міністерство юстиції США для проведення допиту П.Манафорта щодо вищевказаних коштів та їхнього використання, проте українське відомство так і не отримало відповіді від американської сторони.

27 червня 2017 року керівник САП Назар Холодницький повідомив, що підпису П.Манафорта не було на жодній зі сторінок так званої “амбарної книги” Партії регіонів. Таким чином САП і НАБУ не знайшли доказів отримання П. Манафортом грошей від Партії регіонів.

Читайте також: Нові факти з розслідування The Guardian про те, як Манафорт хотів інформаційно знищити Тимошенко

Втім, у матеріалі, який опублікувала газета “The Washington Post” 28 червня, йдеться, що П.Манафорт у 2012-2013 роках підтвердив отримання 17 млн ​​дол. від Партії регіонів. Факт отримання П. Манафортом грошей за роботу для Партії регіонів випливає з документів, які американець подав до Мін’юсту США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів.

Щодо П.Манафорта і його колишнього ділового партнера Ріка Гейтса 30 жовтня 2017 року було висунуто звинувачення в рамках розслідування Роберта Мюллера про можливе втручання Росії у вибори США в 2016 році. Звинувачення безпосередньо не зачіпають ймовірні зв’язки екс-соратників Трампа з Росією, однак Гейтса і Манафорта звинувачують у відмиванні грошей і змові проти інтересів США під час співпраці з колишнім президентом України Віктором Януковичем і його Партією регіонів.

Манафорт і Гейтс стали першими обвинуваченими в межах розслідування Р.Мюллера. Вони добровільно прибули до ФБР. Як вважають слідчі, П.Манафорт при співучасті Р.Гейтса “відмив” понад $ 18 млн зі своїх офшорних рахунків.

Читайте також: Повний переклад статті “The Guardian”: Колишній помічник Трампа ухвалював “спеціальні операції” для допомоги українському президенту

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE