Politerno > Україна і світ > Юлія Тимошенко: українці мають самі обирати суддів і контролювати судову владу (Відео)

Юлія Тимошенко: українці мають самі обирати суддів і контролювати судову владу (Відео)

  • 21 Серпня, 2018
  • 1579 Переглядів
  • 0

Українці мають самі обирати суддів та контролювати судову владу.

Саме це є наріжним каменем концепції перезавантаження судової системи, яку презентувала лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко вважає, що саме запровадження дійсно незалежної судової системи – що попри усі обіцянки так і не зробила чинна влада – має стати одним із головних завдань нової Конституції. Оскільки без справедливого суду на провал приречені усі інші реформи.

«Сьогодні, щоб домогтися чогось у суді, треба мати «свого» купленого, підгодованого суддю. Ця корумпована система працює тільки за гроші. Звичайна людина зі своїми інтересами для неї просто не існує, вона їй не цікава», – зазначила лідер «Батьківщини».

Про реальні механізми перетворень вона розповіла у відеоролику, викладеному на офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Юлія Тимошенко пропонує наступні першочергові завдання, необхідні для перезавантаження судової системи:

  1. Закласти у новій Конституції функцію виборності суддів – мирових та суддів першої інстанції;
  2. Запровадити новий орган, який контролюватиме законність ухвалених рішень – Палату честі;
  3. Палата честі має формуватися як суд присяжних – з людей із юридичною освітою. Вони обиратимуться шляхом жеребкування на декілька місяців і будуть наділені правом звільняти суддів, що виносять корупційні та упереджені ухвали.

Лідер партії “Батьківщина” впевнена в тому, що українці мають обирати суддів та контролювати їхню діяльність, щоб запобігти несправедливості та забезпечити відповідальність суддів за неправосудні рішення.

Такі можливості надасть лише нова Конституція. Люди отримають право обирати суддів, які будуть їх судити.

«Нова Конституція дасть таке право людям: обирати суддів, які будуть їх судити. Нам потрібно, щоб самі судді були відповідальні за те, що вони приймають неправосудні рішення. І тому ми пропонуємо у новій Конституції започаткувати такий інститут, який називається Палата честі. Це – як суд над суддями», – зазначила політик.

Юлія Тимошенко впевнена в том, що лише давши громадянам право обирати суддів і контролювати їхні вердикти, можна буде гарантувати справедливість кожній людині.

Читайте також: “Новий курс” дуже не подобається чинній владі і тому на його дискредитацію спрямовані величезні зусилля, – політолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE