Politerno > Україна і світ > У Москві затримали учасників пікету на підтримку Сенцова (Фото)

У Москві затримали учасників пікету на підтримку Сенцова (Фото)

  • 21 Серпня, 2018
  • 1176 Переглядів
  • 0

На Чистопрудному бульварі в Москві затримали активістів, які влаштували пікети на підтримку українського політв’язня Олега Сенцова, який вже 100 днів тримає голодовку в російській колонії.

Про це пише “Новая газета”.

За інформацією видання, поліція затримала щонайменше 7 осіб, їх повезли у відділення поліції для складання протоколу.

Відзначається, що в цілому на акцію прийшли близько 30 осіб, деякі з них тримали плакати на підтримку засудженого режисера і змінювали один одного.

“Моторошно було читати про цю голодовку. У якийсь момент я почав дзвонити моїм друзям, ми стали обговорювати, що робити. Ми співали пісні біля пам’ятника Маяковському, потім хлопці з “Меморіалу” зробили підбірку фільмів про Сенцова і про інших українських політичних в’язнів. Ми святкували день народження Сенцова, але все це такі сплески, хочеться, щоб прийшло багато народу, але люди бояться вийти, тому що зараз закони, які обмежують вихід на вулицю. У випадку з голодуючою людиною вже говорити про якісь узгодження вже ніяк не можна. Я став думати про те, щоб просто зібратися біля Грибоєдова, особливо не обговорюючи питання санкціонованості, а просто вийти на площу”, – пояснює один з пікетувальників, музикант Олексій Беленкін.

Як повідомляє “Новая газета”, раніше у вівторок асоціація “Свободное слово” провела поодинокі пікети біля пам’ятника Пушкіну в Москві. Акція на підтримку Сенцова також пройшла в Казані. Там активісти “Отрытой Росии” розтягнули банер з написом “Свободу Сенцову. 100 днів” неподалік від Казанського кремля.

Як повідомлялось, Міністерство закордонних справ закликає Росію звільнити політв’язня українського режисера Олега Сенцова, який на той час голодував вже 93-й день.

Також, посольство США в Росії звернулося до російського керівництва з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших українських політв’язнів.

Як повідомила минулого тижня російський журналіст Вікторія Івлєва, в українського режисера Олега Сенцова провели тривалий консиліум за участю лікарів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE